Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αρμεύτης: Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα όπως πέρσι (BINTEO)
Αρμεύτης: Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα όπως πέρσι (BINTEO)

Αρμεύτης: Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα όπως πέρσι (BINTEO)

Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα όπως την περσινή χρονιά, είπε σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες (24/11) από την κυβέρνηση ο Ειδικός Πνευμονολόγος, δρ Χάρης Αρμεύτης.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο δρ Αρμεύτης ανέφερε πως «τα  μέτρα είναι αυστηρά αλλά προς την σωστή κατεύθυνση γιατί εάν δεν ληφθούν και να τηρηθούν σωστά υπάρχει ο κίνδυνος μέσα στο επόμενο μήνα να αναγκαστούμε ν΄ έχουμε αυστηρούς περιορισμούς όπως είχαμε και πέρσι».

Ο δρ Αρμεύτης τόνισε πως «αυτή την περίοδο υπάρχουν αυξημένες ανάγκες με διάφορες εποχικές λοιμώξεις εκτός από covid-19. Θα πρέπει να διερωτηθούμε τι θα γίνει εάν δεν υπάρχουν κρεβάτια. Σε μια τέτοια περίπτωση αυστηρότερα περιορισμοί θα είναι μονόδρομος».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των 6 ετών ο δρ Αρμεύτης καθησύχασε τους γονείς πως από ιατρικής άποψης η μάσκα δεν επηρεάζει ή δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα.

«Δεν παύει να είναι ένα μέτρο που εάν τηρηθεί Θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε άλλα μέτρα όπως το κλείσιμο των σχολείων και να πάμε στην τηλεκπαίδευση. Παρά τις αντιδράσεις επιβάλλεται να συνεργαστούμε», είπε.

Τέλος σημείωσε πως «τα τα μέτρα δεν είναι για κανέναν ευχάριστα. Χώρες με μεγαλύτερες αντοχές από εμάς έχουν οδηγηθεί σε lockdown.Οι πραγματικά προστατευμένοι σήμερα είναι κάτω από το 60%.  Θα πρέπει να αυξήσουμε αυτό τον αριθμό πάνω του 82% για να πούμε ότι επανερχόμαστε στην κανονικότητα».

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend