Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έντονος είναι ο προβληματισμός ανάμεσα στις τοπικές αρχές της Λάρνακας, για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων που εξακολουθούν να παρατηρούνται στην πόλη.

Κι ενώ ο δήμος, σε συνεργασία με οργανωμένα σύνολα και φορείς και με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας, είχαν αναζητήσει το τελευταίο διάστημα διάφορους τρόπους ενθάρρυνσης του κοινού για να βάλει το εμβόλιο κατά του κορωνοιού, φαίνεται πως ακόμα δεν έγινε κατορθωτό να πεισθεί ένα σημαντικό ποσοστό Λαρνακέων, που αρνείται πεισματικά να εμβολιαστεί προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που το περασμένο Σάββατο  λειτούργησε σε κεντρικό σημείο της Λάρνακας κέντρο εμβολιασμού ελεύθερης πρόσβασης με στόχο την διευκόλυνση των πολιτών.

Το πρωί της ίδιας ημέρας  εμβολιάστηκαν στο κέντρο 277 άτομα, με τον υπουργό Υγείας να παρακολουθεί τη διαδικασία, συνοδευόμενος από τη γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας.

Σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας τόνισε τη σημασία των εμβολιασμών, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που αναζωπυρώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς ένα νέο κύμα της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, τονίζοντας μ’ έμφαση πως «μόνο με τους εμβολιασμούς θα καταφέρουμε να κάνουμε Χριστούγεννα».

Παρών στο κέντρο εμβολιασμού ήταν και ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ο οποίος μάλιστα έλαβε και την τρίτη δόση του εμβολίου. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βύρα, οι τοπικές αρχές προβληματίζονται έντονα για τον αριθμό των ανεμβολίαστων στην πόλη κι επαρχία της Λάρνακας, λέγοντας πως ο ίδιος αδυνατεί να δώσει μια λογική εξήγηση για το φαινόμενο αυτό.

Όπως ανέφερε, για να πεισθούν οι πολίτες έχει δημιουργηθεί βίντεο μικρής διάρκειας, το οποίο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με 20 προσωπικότητες της Λάρνακας, οι οποίοι μιλούν για τα πλεονεκτήματα των εμβολιασμών.

Ταυτόχρονα, γίνονται σκέψεις και για παρόμοιου τύπου δράσεις μελλοντικά, με την ελπίδα να πεισθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, ώστε να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στην πόλη.

 

Φρίκη και αποτροπιασμό προκάλεσε η βάρβαρη δράση αγνώστων, οι οποίοι φαίνεται να θανάτωσαν τουλάχιστον οκτώ γάτους. Το περιστατικό συνέβη στις 18 Νοεμβρίου και ήδη η υπόθεση καταγγέλθηκε στην τοπική Αστυνομία, που ξεκίνησε εξετάσεις σε μια προσπάθεια να βρει την άκρη του νήματος.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων σημειώνοντας ότι είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν τα ζώα.

Επισημαίνει επίσης ότι ο κάθε πολίτης που βρίσκει το ζώο του ή κάποιο άγνωστο ζώο δηλητηριασμένο, όχι μόνο μπορεί να καταγγέλλει την υπόθεση στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής του, αλλά έχει την υποχρέωση να το πράξει, έτσι ώστε να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά.

Τέλος τονίζει στην ανακοίνωσή του πως είναι στην διάθεση του κάθε πολίτη για να πληροφορήσει και να στηρίξει τις προσπάθειες καταγγελίας περιστατικών βίας και θανάτωσης ζώων.

 

Και τέλος σήμερα στις 7.00 το βράδυ στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Αμμόχωστος το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, θα πραγματοποιήσει την διάλεξη με θέμα:  «Πολιτισμική πολιτική, μουσική παιδεία και προοπτικές».

Εισηγητής ο  Πέτρος Στυλιανού, Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Send this to a friend