Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμος Λάρνακας προσπαθεί να δώσει ζωή σε ένα εμπορικό κέντρο
Ο Δήμος Λάρνακας προσπαθεί να δώσει ζωή σε ένα εμπορικό κέντρο

Ο Δήμος Λάρνακας προσπαθεί να δώσει ζωή σε ένα εμπορικό κέντρο

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Ζωή» σ’ ένα εμπορικό κέντρο που εδώ και εννέα χρόνια παραμένει ερειπωμένο, εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο επιδιώκει να δώσει ο Δήμος Λάρνακας. Ο λόγος για το εμπορικό κέντρο στον προσφυγικό οικισμό Αγίων Αναργύρων ΙΙ, το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά που τέθηκε κακόβουλα τον Απρίλιο του 2012 κι έκτοτε έχει μετατραπεί… σε γκέτο παρανόμων, στην «καρδιά» του προσφυγικού συνοικισμού.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Λούη Βύρα, πρόκειται για ένα σημείο όπου η νεανική παραβατικότητα ανθίζει τα τελευταία χρόνια, ενώ αποτελεί στέκι χρηστών ναρκωτικών.

«Φοβάται ο κόσμος να περάσει από την περιοχή τα βράδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βύρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι παλαιότερα στο εμπορικό κέντρο λειτουργούσαν ιατρείο, φαρμακείο, καταστήματα και καφενεία.

«Σήμερα έχουν κλείσει τα πάντα. Είναι σαν ένα βομβαρδισμένο τοπίο», ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια επιτέλους έχουν προκηρυχθεί οι προσφορές για επισκευή των καταστημάτων.

«Ελπίζουμε ότι με τα έργα που θα γίνουν, το εμπορικό κέντρο του συνοικισμού μας θα ζωντανέψει ξανά και θα καλλωπιστεί η γύρω περιοχή, παρόλο που ο πληθυσμός μας έχει γεράσει και δυστυχώς δεν ανανεώνεται, μ’ εξαίρεση Αφρικανούς πολιτικούς πρόσφυγες», σημείωσε.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι ζητά προσφορές για επισκευή και συντήρηση των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου, το οποίο βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Θέκλας.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου και οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού στο κιβώτιο προσφορών του Δήμου Λάρνακας, στον 5ο όροφο των κεντρικών γραφείων του δήμου, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών.

Όπως πληροφορούμαστε, η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι 375 χιλιάδες ευρώ. Υπολογίζεται ότι αρχές του 2022 θα γίνει η κατακύρωση της προσφοράς στον επιτυχόντα προσφοροδότη, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι έξι μήνες.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας για την προκήρυξη των προσφορών σε σχέση με την επισκευή του εμπορικού κέντρου Αγ. Αναργύρων αναφέρει και τα ακόλουθα:

«Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα έγγραφα του διαγωνισμού, χωρίς καμία χρέωση, μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σε σχέση με την πιο πάνω προσφορά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο προσφορών του δήμου στο τηλ. 24816574».

 

 

Send this to a friend