Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σύλληψη πέντε προσώπων μετά από άγρια καταδίωξη στη Πύλα από μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας και των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας
Σύλληψη πέντε προσώπων μετά από άγρια καταδίωξη στη Πύλα από μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας και των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας

Σύλληψη πέντε προσώπων μετά από άγρια καταδίωξη στη Πύλα από μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας και των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας

 

Πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν σήμερα, στο πλαίσιο νέας επιχείρησης των μελών των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας και ανδρών του ΟΠΕ Λάρνακας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτων χωρών για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των ωρών 3.00 μ.μ. και 3.30 μ.μ. τα μέλη του ΟΠΕ, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών και παρακολούθηση, διενήργησαν επιχείρηση σε περιοχή της Πύλας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τα μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν τουρκοκυπριακό όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα αφρικανικής καταγωγής να εισέρχεται από τις κατεχόμενες, στις ελεύθερες περιοχές και στη συνέχεια τα τέσσερα πρόσωπα να επιβιβάζονται σε άλλο όχημα που τους ανέμενε σε περιοχή της Πύλας.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα, όπου ανακόπηκε λίγη ώρα αργότερα και μετά από άγρια καταδίωξη. Όπως διαπιστώθηκε στο όχημα επέβαιναν συνολικά πέντε πρόσωπα. Τα τέσσερα πρόσωπα αφρικανικής καταγωγής που αφίχθηκαν παράνομα στην Κύπρο, μέσω των κατεχομένων και ο διακινητής επίσης αλλοδαπός που τους παρέλαβε από την Πύλα.

Και οι πέντε συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας με πρόθεση και σκοπό την αποκόμιση κέρδους.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

 

 

Send this to a friend