Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καθυστερεί ο νέος σταθμός λεωφορείων στη Λάρνακα με αποτέλεσμα καθημερινά να δημιουργούνται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα
Καθυστερεί ο νέος σταθμός λεωφορείων στη Λάρνακα με αποτέλεσμα καθημερινά να δημιουργούνται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα

Καθυστερεί ο νέος σταθμός λεωφορείων στη Λάρνακα με αποτέλεσμα καθημερινά να δημιουργούνται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Χρονοβόρες αποδεικνύονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία νέου σταθμού μετεπιβίβασης επιβατών στη Λάρνακα. Ένα διαχρονικό αίτημα του δήμου της πόλης, καθότι τα προβλήματα εξαιτίας της λειτουργίας του υφιστάμενου σταθμού λεωφορείων στο χώρο δίπλα από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις εξακολουθούν να υφίστανται, προκαλώντας ταλαιπωρία στο κοινό.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει αποφασίσει την μετακόμιση του σταθμού επιβίβασης και αποβίβασης από το χώρο όπου βρίσκεται σήμερα σε μεγάλο κομμάτι κρατικής γης που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Πρόκειται για το τεμάχιο που είναι πίσω από το αρτοποιείο Ζορπάς, επί της λεωφόρου Μακαρίου, το οποίο εξαιρέθηκε από τα σχέδια της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας.

Όπως ενημέρωσε παλαιότερα τις τοπικές αρχές ο κ.Καρούσος, το αρμόδιο υπουργείο έχει προχωρήσει στη διαδικασία αλλαγής της χρήσης μέρους από τον χώρο ανάπτυξης της μαρίνας ειδικά για τη δημιουργία του καινούργιου κεντρικού σταθμού λεωφορείων.

Μετά την αλλαγή χρήσης, απαιτείται η διαδικασία της επίσχεσης, της μελέτης και της κατασκευής του καινούργιου σταθμού. Οι υπό αναφορά διαδικασίες, ωστόσο, φαίνεται πως χρειάζονται αρκετό χρόνο, γι’ αυτό και μέχρι να ολοκληρωθούν ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων θα εξακολουθεί να λειτουργεί στην υφιστάμενη του θέση, γεγονός που προβληματίζει τον Δήμο Λάρνακας, που επείγεται να επιλύσει τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται, αφού ο σταθμός βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας προτίθεται να θέσει εκ νέου το θέμα ενώπιον του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη Λάρνακα (προγραμματίζεται σύντομα), για εξέταση θεμάτων που άπτονται του υπουργείου του.

 

Send this to a friend