Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αρχή κάνουμε με ένα περιστατικό το οποίο θα μπορούσε να στοιχίσει την ζωή πολίτη, το οποίο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σφαίρα από παρακείμενο πεδίο βολής, κατά την διάρκεια άσκησης της Εθνικής Φρουράς, για λόγους οι οποίοι διερευνώνται, καρφώθηκε σε παράθυρο οχήματος εν κινήση και με οδηγό 62χρονο στον παλιό δρόμο Κόρνου προς Δελίκηπο. Από εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι την συγκεκριμένη στιγμή πραγματοποιείτο άσκηση στο πεδίο βολής της Σιάς.

 

Και να περάσουμε στα υπόλοιπα θέμα μας όπου Αρχές του 2022 ο Δήμος Λάρνακας θα προκηρύξει τον διαγωνισμό για την μελέτη που αφορά τη δημιουργία του νέου αρχαιολογικού πάρκου της πόλης, δηλαδή την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου του Κιτίου, του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου, του επαρχιακού αρχαιολογικού μουσείου και του σπάνιου ψηφιδωτού που απεικονίζει τους άθλους του Ηρακλή.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να επισκεφθεί το Δήμο Λάρνακας ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος για εξέταση θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου του.

Όπως πληροφορούμαστε, ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν θα είναι και το πολυσυζητημένο θέμα επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο παραμένει κλειστό για σκοπούς ανακαινίσεων και βελτιωτικών εργασιών από το 2017.

Σύμφωνα με την τελευταία δέσμευση του Γιάννη Καρούσου προς τις αρχές της Λάρνακας, η επαναλειτουργία του μουσείου επρόκειτο να γίνει αυτό τον μήνα.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι τοπικές αρχές δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση κατά πόσο το μουσείο θα ανοίξει όντως τις πύλες του τον Νοέμβριο.

 

Παραμένουμε στη Λάρνακα όπου Στα σκαριά βρίσκεται το κτηριακό συγκρότημα που θα στεγάσει το Κέντρο Αριστείας. Πρόσφατα μάλιστα υπεγράφη το συμβόλαιο για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων μελετητών για την ετοιμασία μελέτης και την επίβλεψη του έργου.

Η διαδικασία της προσφοροδότησης έγινε από το Δήμο Λάρνακας με προκήρυξη δημόσιων προσφορών. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από μελετητές, αφού υποβλήθηκαν συνολικά 17 προσφορές από διάφορα μελετητικά γραφεία της Κύπρου.

Το συμβόλαιο της μελέτης είναι διάρκειας 24 μηνών.

 

Και να κλείσουμε με μια εκδήλωση όπου σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το έργο ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ «Ντα» του Χιου Λέναρντ και σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά.

 

Send this to a friend