Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έπεσαν οι υπογραφές για τη μελέτη μετατροπής του παλιού νοσοκομείου σε νέο δημοτικό μέγαρο
Έπεσαν οι υπογραφές για τη μελέτη μετατροπής του παλιού νοσοκομείου σε νέο δημοτικό μέγαρο

Έπεσαν οι υπογραφές για τη μελέτη μετατροπής του παλιού νοσοκομείου σε νέο δημοτικό μέγαρο

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αρχίζει η μελέτη για μετατροπή του παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας σε νέο δημοτικό μέγαρο της πόλης. Σήμερα (12/11), υπεγράφη στο Δήμο Λάρνακας το συμβόλαιο για την ετοιμασία της σχετικής μελέτης και για την επίβλεψη του έργου με την ονομασία «Στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου».

Το συμβόλαιο, που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Λάρνακας ως αναθέτουσα αρχή και της εταιρείας «Δημήτρης Μιχαήλ & Συνεργάτες Ε.Π.Ε.» ως αναδόχου, προνοεί, μεταξύ άλλων, την ετοιμασία μελέτης για αποκατάσταση των διατηρητέων οικοδομών, την αποκατάσταση ή κατεδάφιση υφιστάμενων οικοδομών που δεν είναι διατηρητέες και συμπλήρωση αυτών με νέες οικοδομές, ώστε στο σύνολο τους να μπορούν να στεγάσουναποδοτικά τις υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου, επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

Επίσης, η συγκεκριμένη μελέτη αφορά την διαμόρφωση της αυλής του παλιού νοσοκομείου, δηλαδή τους χώρους στάθμευσης, πρασίνου, κ.α., σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες επιστημονικά και νομοθετικά μεθόδους και κανονισμούς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, όλες οι προσθήκες ή κατασκευέςγια τις ανάγκες της νέας χρήσης των οικοδομών καθώς και όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, θα γίνουν με σεβασμό στον χαρακτήρα, τυπολογία και μορφολογία του ιστορικού κτηρίου.

Όσον αφορά την αποκατάσταση του κτιρίου, θα εφαρμοστούν σύγχρονες τεχνικές, συμβατές με τα παραδοσιακά υλικά σε ότι αφορά τις διατηρητέες οικοδομές. Να σημειωθεί, ότι το κτήριο των εξωτερικών ιατρείων θα παραμείνει σε λειτουργία ως έχει και δεν περιλαμβάνεται στην υπό αναφορά μελέτη.

Η ιστορία

Το παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, για το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην ανέγερση του η σημαντική φιλάνθρωπος και δωρήτρια της πόλης Ευανθία Πιερίδου, αποτελεί χώρο ιστορικής αξίας, με κτήρια αρχιτεκτονικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, που το καθιστούν ως ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και τα βιώματα των Λαρνακέων.

Η αξιοποίηση, η συντήρηση και αποκατάστασή του αποτελεί πάγιο αίτημα όχι μόνο του δήμου, αλλά ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. «Η υπογραφή της μελέτης αποτελεί το άθροισμα συλλογικών, τεκμηριωμένων και δυναμικών ενεργειών του δημοτικού συμβουλίου και πολλών συνδημοτών μας, οι οποίοι στήριξαν αυτές τις προσπάθειες», τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στην Κυπριακή Δημοκρατία, στο Υπουργικό Συμβούλιο και στον Υπουργό Υγείας για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε να γίνει εφικτή η παραχώρηση του κτηρίου.

Send this to a friend