Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Μεγαλύτερος αριθμός υποτροφιών και νέα προγράμματα για μαθητές/τριες της Κύπρου από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου από το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια
Μεγαλύτερος αριθμός υποτροφιών και νέα προγράμματα για μαθητές/τριες της Κύπρου  από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου από το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια

Μεγαλύτερος αριθμός υποτροφιών και νέα προγράμματα για μαθητές/τριες της Κύπρου από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου από το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια

Την ευκαιρία να καλλιεργήσουν στο έπακρο το δυναμικό τους προσφέρει και φέτος το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια στα ταλαντούχα παιδιά της Κύπρου.Από το 2013, το CTY Greece σχεδιάζει καινοτόμα και διαδραστικάεκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Τα προγράμματα του Κέντρου είναι:Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου, και Θερινά που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Το CTY Greece/ Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, και είναι μέλος του EuropeanCouncilofHighAbility (ECHA). Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for TalentedYouth του Πανεπιστημίου JohnsHopkins. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Κύπρου.Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AegeanAirlines.

Προκειμένου να συμμετέχει ένας μαθητής ή μία μαθήτρια στα προγράμματα του CenterforTalentedYouth, πρέπει να λάβει μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις από το Πανεπιστήμιο JohnsHopkins. Οι εξετάσεις προσφέρονται στα ελληνικά ή στα αγγλικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου. 

Στην Κύπρο οι εξετάσεις φέτος θα διεξαχθούν στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2021Οι εγγραφές γίνονται έως τις 11 Νοεμβρίου 2021 μέσω της ιστοσελίδαςhttps://www.cty-greece.gr/el/exams. Οδηγίες για τις εξετάσεις καθώς και για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής τους θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

ToCTYGreece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών για τα θερινά προγράμματα με βάση την απόδοση στις εξετάσεις και οικονομικά κριτήρια.

Η Lidl Κύπρου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το CTYGreece προσφέροντας υποτροφίες συνολικής αξίας 40.000 ευρώ που θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον μαθητών από την Κύπρο για τα θερινά προγράμματα του CTY Greece.

  • Από το 2013 μέχρι σήμερα 800 μαθητές/τριες από την Κύπρο (μαζί με τους φετινούς εγγεγραμμένους) έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του CTY Greece
  • Οι επιτυχόντες μαθητές από την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει 182 online και διά ζώσης προγράμματα (Σαββατοκύριακου και Θερινά στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα)
  • Από το 2016 η Lidl Κύπρου έχει χορηγήσει 89 υποτροφίες

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece:

Τηλ.: +30 2310 332625,  +30 2310398253., email: [email protected]

Τα μαθήματα

Από τις Θετικές Επιστήμες προσφέρονται μαθήματα όπως Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, Γενετική, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!

Από τον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών προσφέρονται μαθήματα όπως, Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο,Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Θεμελιώδεις Αρχές Ψυχολογίας, Διεθνείς Σχέσεις, ενώ τα μαθήματα  της Διατροφής και του Κινηματογράφου συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία.

Ορισμένα από τα νέα μαθήματα τουCTYGreece είναι: VideoGameDesign, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία, Περί Ανέμων και Υδάτων: Η Επιστήμη του Καιρού, Η Ακαδημία Υπερηρώων, η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.

Send this to a friend