Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ «Χρυσός» Καλτσάς και ανέβασμα για Ανόρθωση!
«Χρυσός» Καλτσάς και ανέβασμα για Ανόρθωση!

«Χρυσός» Καλτσάς και ανέβασμα για Ανόρθωση!

Πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη πήρε η Ανόρθωση με 1-0 μέσα στο “Παπαδόπουλος” απέναντι στην Πάφος FC με 1-0. 

“Χρυσός” σκόρερ για την “Κυρία” ήταν ο Νίκος Καλτσάς, ο οποίος στο 43′ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν μοιρασμένο, είχαν και οι δύο ομάδες τις ευκαιρίες τους, ευτύχησε η Ανόρθωση να προηγηθεί με γκολ του Καλτσά στο 43′.

Στο δεύτερο μέρος παρόμοια εικόνα με την Πάφο να προσπαθεί λίγο περισσότερο να σκοράρει για να ισοφαρίσει με την Ανόρθωση να αμύνεται περισσότερο για να κρατήσει το υπέρ της 1-0, πράγμα που κατάφερε.

Έτσι η “Κυρία” πήρε τη δεύτερη σερί της νίκη στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στους 12 βαθμούς, ενώ έπιασε τον Ολυμπιακό στην 5η θέση. Από την άλλη η Πάφος έμεινε στους 10 βαθμούς.

Το φιλμ του αγώνα. 

Στο πρώτο μέρος η Πάφος μπήκε καλύτερα και έφτιαξε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 17′ και 18′ με Σεμέδο και Πάνιτς, όμως ο Τζουρ είπε “όχι” και στις δύο φάσεις.

Στην συνέχεια η Ανόρθωση ανέβηκε και ισορρόπησε το ματς, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 34′ με το σουτ του Ουάρντα να φεύγει λίγο έξω.

Στο 43′ μετά από ωραίο τακουνάκι του Ουάρντα, σέντρα “ξυράφι” του Κορέια, ο Καλτσάς με κεφαλιά μέσα στην περιοχή έκανε το 1-0 για την Ανόρθωση, αποτέλεσμα το οποίο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές με την έναρξη έκαναν από μία αλλαγή, για την Ανόρθωση έμεινε εκτός ο Κατσαράβα και πέρασε στη θέση του ο Πόποβιτς, ενώ για την Πάφο πέρασε μέσα ο Πάντσεον και εκτός ο Ντράγκομιρ.

Η Πάφος και πάλι μπήκε στο αγωνιστικό χώρο για να απειλήσει και έφτιαξε προϋποθέσεις, όμως την μεγάλη ευκαιρία την βρήκε η Ανόρθωση στο 55′ με τον Λάζαρο από κοντά με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Από εκεί και πέρα η Πάφος προσπάθησε να πιέσει για να φτιάξει κάποια φάση, χωρίς αποτέλεσμα με την Ανόρθωση να καταφέρνει να την περιορίσει αρκετά.

Στο 72′ η Ανόρθωση έχασε άλλη ευκαιρία με τον Λάζαρο να μην προλαβαίνει το γύρισμα του Χριστοφή και να χάνεται καλή προϋπόθεση για την “Κυρία”.

Η Πάφος στα τελευταία λεπτά γυρόφερνε έξω από την περιοχή της Ανόρθωσης, όμως δεν τα κατάφερε να σκοράρει με τους αμυντικούς της Ανόρθωσης να είναι αποτελεσματικοί και να καθαρίζουν κάθε φάση.

Στην τελευταία φάση του αγώνα μετά από γέμισμα στην περιοχή της Ανόρθωσης, ο Πόποβιτς με τον Ζάιρο είχαν μία μονομαχία, με την Πάφο να διαμαρτύρεται για χέρι στον Πόποβιτς, όμως ο διαιτητής και το VAR δεν υπέδειξαν κάτι.

Έτσι η Ανόρθωση κράτησε το 1-0 και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια.

Ανόρθωση Τζουρ, Αρτυματάς, Κορέια, Κατσαράβα (Πόποβιτς 46′), Λάζαρος, Αμπαρτζουμιάν (Κορρέα 81′), Καλτσάς (Χριστοφή 59′), Αραγιούρι, Χουσμπάουερ (Ιωάννου 81′), Ρισβάνης, Ουάρντα

Στον πάγκο: Λόρια, Παπαδόπουλος, Αντωνιάδης, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Κορρέα, Ιωάννου, Ντέλετιτς, Χριστοφή, Χρυσοστόμου

Πάφος Ρούτκο, Αϊλτον, Κβίντα, Σεμέδο, Μπεριγκό (Ντάγκλας 71′), Ζάιρο, Μπάιριτς, Πάνιτς (Φουρ 64′), Πάγιτς, Ντράγκομιρ (Πάντσεον 46′), Βαλακάρι

Στον πάγκο: Πέτρου, Αντός, Παλάσιος, Κοβάσεβιτς, Αμπντουσαλάμοφ, Ν. Αουρέλιο, Φυλακτού, Μιχαήλ, Φουρ, Πάντσεον, Μπαπαγιάν, Ζ. Αουρέλιο

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής:    Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής:    Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend