Σούπα με μοσχάρι και κριθαράκι -Το απόλυτο comfort food που θα ζεστάνει το σώμα και την ψυχή μας
Το κρύο έχει κάνει πλέον αισθητική την παρουσία του και εμείς θέλουμε κάτι ζεστό για να μας τονώσει.
Η σούπα είναι το απόλυτο comfort food του φθινοπώρου και του χειμώνα που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή μας.
Είναι ένα φαγητό απολύτως χορταστικό, με πλούσια γεύση, αχνιστή μυρωδιά και όλα τα νόστιμα, θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε την ημέρα.
Ψάχνοντας για την ιδανική σούπα για την εποχή, βρήκαμε μια απίθανη κρεατόσουπα με κριθαράκι του Πέτρου Συρίγου.
Η σούπα είναι με μοσχάρι, λαχανικά και κριθαράκι που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια, ειδικά σήμερα που έχει ψύχρα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό ποντίκι
- 2 λίτρα νερό
- 2 κρεμμύδια
- 3 κλωνάρια σέλερι
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 πατάτες μεγάλες
- 1 φλ. χυμό ντομάτας
- 1 φλ. κριθαράκι ψιλό, προβρασμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κύβους βοδινού διαλυμένους σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κρέας σε κύβους 3 εκατοστών, τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και βράζουμε για 40 λεπτά. Ανά διαστήματα ξεκαπακώνουμε και ξαφρίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα λαχανικά σε κύβους. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σούπα για 15-20 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ετοιμαστεί.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το petros-syrigos.com