Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άσκηση της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας πραγματοποιείται αυτή την ώρα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11.30 π.μ. Σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «Προμηθέας», το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας,  διοργανώνει τους αγώνες με την ονομασία Aphrodite Mediterranean Cup 2021 Pyla, που αρχίζουν σήμερα και τελειώνουν την Κυριακή. Συμμετέχουν 250 αθλητές από 12 χώρες.

Η διοργάνωση που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά, έχει ως συνδιοργανωτή το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο Πύλας στην παρουσία του Προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, και η τελετή λήξης το Σαββάτο στο Γήπεδο Τοξοβολίας Πύλας και θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε ότι αφορά την τελετή έναρξης, αποφασίστηκε όπως στην παρέλαση των χωρών/σημαιών συμμετέχουν μόνο τέσσερις εκπρόσωποι από κάθε χώρα για λόγους τήρησης μέτρων προστασίας και οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στις κερκίδες του Κοινοτικού Σταδίου Πύλας. Στο τελετουργικό θα συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Και να κλείσουμε με το πρόγραμμα των επαρχιών για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.  Η Λάρνακα τιμά σήμερα την Εθνική Επέτειο με πάνδημο εορτασμό στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος.

Την Πέμπτη το πρωί με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.

Στις 11:45 στη Λεωφόρο Αθηνών στις Φοινικούδες θα ακολουθήσει η μεγάλη παρέλαση την οποία θα χαιρετίσει ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.

 

Ο Δήμος Αραδίππου θα γιορτάσει την εθνική επέτειο στην εκκλησία Αποστόλου Λουκά με πανηγυρική δοξολογία και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει Κυριάκος Κόκκινος,  Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας.

Θα ακολουθήσει παρέλαση από τα εκπαιδευτήρια και τα οργανωμένα σύνολα και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τους διάφορους φορείς.

 

Με πανηγυρική Δοξολογία και παρέλαση θα εορταστεί η επέτειος και στο Δήμο Λιβαδιών. Η Δοξολογία θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και ακολούθως η παρέλαση.

 

Και τέλος η ακριτική Αθηένου θα γιορτάσει με δοξολογία στην Παναγία τη Χρυσελεούσα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση.

 

Send this to a friend