Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το application που ρίχνεται στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού
Το application που ρίχνεται στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Το application που ρίχνεται στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Ένα έξυπνο application για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του Μαστού, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που στόχο έχει την παροχή πληροφόρησης και καθοδήγησης για τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες, μέσω της διενέργειας προ- συμπτωματικού ελέγχου.

Δρ. Θεολογία Τσίτσι, ΤΕΠΑΚ
Στόχος αυτής της εφαρμογής είναι να προσφέρει πληροφόρηση και καθοδήγηση ταυτόχρονα ούτως ώστε να ενδυναμώσει τις γυναίκες, να τις ενθαρρύνει, να τις παροτρύνει, να τις κινητοποιήσει, να ευαισθητοποιηθούν και να διεξάγουν τον προ συμπτωματικό έλεγχο.

Εφαρμογή ευαισθητοποίησης

Με το πάτημα ενός κουμπιού, εύκολα και γρήγορα μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από τη συσκευή σας. Στην εφαρμογή μπορεί ο πολίτης να ενημερωθεί για το θέμα μέσω προτεινόμενων άρθρων και βιβλίων, διαδικτυακών σεμιναρίων ή και παρακολουθώντας ενημερωτικά βίντεο για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ανιχνευτεί ο καρκίνους μαστού, μέσω διαγνωστικών εξετάσεων, μαστογραφίας, υπέρηχου και αυτοεξέτασης μαστού.

Το σώμα σου σε καλεί. Μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης από τον Καρκίνο του Μαστού, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα prolepsis, με σκοπό την παραγωγή υγείας του μαστού μέσω της αυτενέργειας του οικογενειακού φροντιστή για έγκαιρη ανίχνευση της κακοήθειας του μαστού.

Ημερίδα ενημέρωσης

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, διοργανώθηκε  εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων για πρόληψη και ενημέρωση.

Μάριος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής Europa Dona Κύπρου
Προσπαθούμε με κάθε τρόπο και με κάθε εφικτό μέσο να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο σωστά.

Κορδίλα με ροζ φουλάρια

Φορώντας ροζ φιγούρες, λευκά ή και ροζ μπλουζάκια, οι παρευρισκόμενοι σχημάτισαν μία ροζ κορδέλα ως σύμβολο του αγώνα κατά του καρκίνου μαστού, δίνοντας έτσι το μήνυμα πως οι γυναίκες θα βγουν νικήτριες από τη μάχη αυτή.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend