Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άσκηση “Προμηθέας” από την Πολιτική Άμυνα Λάρνακας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων
Άσκηση “Προμηθέας” από την Πολιτική Άμυνα Λάρνακας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Άσκηση “Προμηθέας” από την Πολιτική Άμυνα Λάρνακας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει άσκηση επί χάρτου, την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, μεταξύ 8.30 – 11.30, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. Σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «Προμηθέας», το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 20 συνολικά υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και ο Έπαρχος, υπό τον συντονισμό του οποίου θα λειτουργήσει πολύ-υπηρεσιακό συντονιστικό κέντρο. Από την Πολιτική Άμυνα Λάρνακας, πέραν των μόνιμων στελεχών, θα λάβουν μέρος αρκετοί εθελοντές, αλλά και αμυνίτες/τριες που υπηρετούν στο πλαίσιο του προγράμματος της υποχρεωτικής θητείας. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η Ομάδα Επιχειρησιακής Υποστήριξης του Κέντρου Ελέγχου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. Συνολικά αναμένεται να λάβουν μέρος γύρω στα 70 άτομα.

Στόχος της άσκησης είναι η ανάπτυξη καλύτερου συντονισμού μεταξύ των Υπηρεσιών, η εξοικείωση με τις πρόνοιες του Σχεδίου «Προμηθέας» και ο έγκαιρος εντοπισμός τυχόν αδυναμιών, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων να μπορούμε να δράσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Send this to a friend