Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021 – «Συμμετέχουμε γιατί όλοι μετράμε»
Λάρνακα: ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021 – «Συμμετέχουμε γιατί όλοι μετράμε»

Λάρνακα: ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021 – «Συμμετέχουμε γιατί όλοι μετράμε»

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα συνάντηση με τους Λειτουργούς της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Δήμητρα Κώστα, Επαρχιακός Λειτουργό Λάρνακας – Αμμοχώστου και την κ. Έστερ Σοφοκλέους, Βοηθός Επαρχιακός Λειτουργός Αστικής Λάρνακας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από πλευράς των Λειτουργών για τη διενέργεια Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών που πραγματοποιείται από τη Στατιστική Υπηρεσία η οποία έχει αρχίσει την 1η Οκτωβρίου 2021.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας διαβεβαίωσε τις Λειτουργούς ότι ο Δήμος Λάρνακας θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να ενημερωθούν σωστά οι δημότες και να συμμετέχουν στην Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών αφορά όλους, εξού και το σλόγκαν μας «Συμμετέχουμε γιατί όλοι μετράμε». Τα στοιχεία που συλλέγονται στην Απογραφή είναι απαραίτητα για την υποβοήθηση του σχεδιασμού πολιτικής και του προγραμματισμού του κράτους τόσο σε κοινωνικούς όσο και σε οικονομικούς τομείς των οποίων η αξιοποίηση θα εξυπηρετήσει άμεσα ή έμμεσα τους ίδιους τους απογραφόμενους, τις επιχειρήσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον σχεδιασμό των Υπηρεσιών Υγείας, την ανέγερση σχολείων, την κατασκευή δρόμων, την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών κ.λ.π.

Σημειώνεται ότι κάποιος μπορεί να συμμετάσχει στην Απογραφή με τους ακόλουθους τρόπους:

– Με προσωπική συνέντευξη (ηλεκτρονική καταγραφή σε tablet κατά την επίσκεψη του Απογραφέα, οι Απογραφείς δεν εισέρχονται στις οικίες, τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, έχουν safe pass το οποίο δικαιούται να ζητήσει να δει ο απογραφόμενος).
– Με τηλεφωνική συνέντευξη (ο απογραφόμενος δίνει τον αριθμό τηλέφωνού του στον Απογραφέα κατά την επίσκεψή του, ενημερώνοντας για τις ώρες κατά τις οποίες είναι διαθέσιμος να δεχτεί κλήση του).
– Με συμπλήρωση Έντυπου ‘Ερωτηματολογίου (εάν ο απογραφόμενος το επιθυμεί, τους το αφήνει ο Απογραφέας κατά την επίσκεψή του και διευθετείται μέρα/ώρα παραλαβής.

Για όλα τα στοιχεία που συλλέγονται εφαρμόζεται αυστηρά το στατιστικό απόρρητο. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα τηρηθούν ως εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

Με βάση τον περί Επίσημων Στατιστικών Νόμο του 2021, η παροχή στοιχείων είναι υποχρεωτική. Όλοι οι ερωτώμενοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ακριβή δεδομένα στα άτομα που έχουν εξουσιοδοτηθεί από τη Στατιστική Υπηρεσία να συλλέξουν στοιχεία.

Για περαιτέρω πληροφορίες, το κοινό μπορεί να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα https://www.census2021.cystat.gov.cy ή μπορεί να επικοινωνεί με το Επαρχιακό Γραφείο της Στατιστικής Υπηρεσίας στη Λάρνακα, στα πιο κάτω τηλέφωνα:
24205850/ 24205831/24205835/24205832.

Send this to a friend