Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κίνημα Οικολόγων: Αυθαίρετη απόρριψη κτηνοτροφικών λυμάτων στη Λάρνακα
Κίνημα Οικολόγων: Αυθαίρετη απόρριψη κτηνοτροφικών λυμάτων στη Λάρνακα

Κίνημα Οικολόγων: Αυθαίρετη απόρριψη κτηνοτροφικών λυμάτων στη Λάρνακα

Ανακοίνωση Κινήματος Οικολόγων:

Το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο αναφορικά με την αυθαίρετη ρίψη κτηνοτροφικών λυμάτων σε αγροτικά τεμάχια στην Κύπρο, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και προκαλώντας έντονη οχληρία και δυσοσμία στην περιοχή. Ήδη διερευνούσαμε το θέμα γιατί δεχόμαστε καθημερινά παράπονα για την αφόρητη δυσοσμία στις περιοχές Αθηένου, Αραδίππου, Ορόκλινης και Λειβαδιών που προκαλείται από την λίπανση των χωραφιών με υγρά λύματα από κτηνοτροφικές μονάδες.

 Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χύθηκαν από φορτηγά-βυτιοφόρα υγρά ζωικά λύματα σε χωράφια στην Αθηένου. Άμεσα στο σημείο μετέβη μέλος της επαρχιακής επιτροπής Λάρνακας του Κινήματος, όπου διαπίστωσε του λόγου το αληθές, με την δυσωδία να είναι αφόρητη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για την εγκληματική απειλή για τη δημόσια υγεία. Ας μην ακολουθήσουν το κακό παράδειγμα της Ορούντας, όπου ήδη έχει επηρεαστεί η ποιότητα του νερού ύδρευσης στην κοινότητα.

 Καλούμε τους αρμόδιους να επιβάλουν άμεσα την τάξη, προασπίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και την υγεία τους. Καλούμε ιδιαίτερα το Τμήμα Γεωργίας να επιβάλει άμεσα τα πρόστιμα που προνοούνται στην κείμενη νομοθεσία, αφού απαγορεύεται ρητά η απόρριψη μη χωνεμένου λιπάσματος σε γεωργικά τεμάχια.

Send this to a friend