Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Ο Σάπινεν τιμώρησε την ανώτερη Ανόρθωση
Ο Σάπινεν τιμώρησε την ανώτερη Ανόρθωση

Ο Σάπινεν τιμώρησε την ανώτερη Ανόρθωση

Πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ έφθασε η Ανόρθωση όμως ο Σάπινεν «σκότωσε» δις την ομάδα της Αμμοχώστου, όπως είχε κάνει και κόντρα στην Ομόνοια.

Αν και η «Κυρία» προηγήθηκε με 2-0 και είχε το παιχνίδι στα δικά της χέρια για μία ακόμη φορά η αμυντική λειτουργία και οι αμυντικές της λειτουργίες την πρόδωσαν και της στέρησαν τη νίκη κόντρα στην Φλόρα Ταλίν.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ανόρθωση ευτύχισε σε ένα διάστημα που έδειχνα να ψάχνει τρόπους να απειλήσει να βρει δυο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Αρχικά ο Ντέλετιτς στο 25΄ μετά από μία κούρσα του Χουσμπάουερ «πάτησε» την αντίπαλη περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η «Κυρία» έφθασε σε ένα δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα ο Κατσιαράβα ξέφυγε από το μαρκάρισμα αντιπάλου και έβγαλε στον Πόποβιτς ο οποίος στο 28΄ τελείωσε ιδανικά την φάση και έκανε το 2-0.

Η Φλόρα ευτύχισε να μειώσει λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια με τον Σάπινεν στο 37΄. Στο δεύτερος μέρος η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε πρόθεση περισσότερο να προστατεύσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Μπορούσε στο 57΄ να κάνει το 3-1 και να τελειώσει το ματς όμως ο Κατσαράβα αστόχησε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ. Στο τέλος δεν κατάφερε η Ανόρθωση να κρατήσει το προβάδισμα της μιας και ο δαιμόνιος Σάπινεν με γκολ στο 80΄ μετά από κακή αμυντική λειτουργία «σκότωσε» την «Κυρία».

Ο ίδιος παίκτης είχε σκοράρει δις και κόντρα στην Ομόνοια στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι το τέλος το παιχνίδι έμοιαζε ότι μπορεί να πάει και στις δυο ομάδες μιας και άνοιξε. Στο 90+1΄ Ιωάννου και Ουάρντα έχασαν μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Ίγκονεν κράτησε το 2-2. Το σκορ εν τέλει παρέμεινε στην ισοπαλία και οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό και ουσιαστικά εκμηδένισαν τις πιθανότητες τους για κάτι καλό στον όμιλο.

Ανόρθωση: Τζουρ, Αμπαρτσουμιάν, Αραγιούρι, Ρισβάνης, Αντωνιάδης (Αβραάμ 74′), Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Ντέλετιτς (Καλτσάς 58′), Πόποβιτς (Ιωάννου 69′), Ουάρντα, Κατσαράβα (Λάζαρος 58′).

Φλόρα: Ιγκόνεν, Κουσκ, Πούργκ, Καγιάστε, Ιλάντερ, Ογιάμα (Αλίκου 66′), Πουμ (Μίλερ 70′), Σουμέτς, Ζένιοφ, Βασίλεφ, Σάπινεν

Send this to a friend