Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κυπριακό διαβατήριο θέλουν εκατοντάδες απόδημοι μετά το Brexit και την πανδημία
Κυπριακό διαβατήριο θέλουν εκατοντάδες απόδημοι μετά το Brexit και την πανδημία

Κυπριακό διαβατήριο θέλουν εκατοντάδες απόδημοι μετά το Brexit και την πανδημία

Τις σοβαρές ελλείψεις σε αγαθά και καύσιμα και τη διαφαινόμενη οικονομική κρίση στη Μεγάλη Βρετανία, βιώνουν οι Κύπριοι απόδημοι. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Βρετανίας Χρίστος Καραολής ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι μετά τις ατελείωτες ουρές έξω από τα βενζινάδικα και το “χάος” σε όλη τη χώρα, τώρα οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό που ξεπέρασε το 3%.

“Την περασμένη φορά ήταν το 2017 και αυτά τα χρόνια δεν είχαμε δει τόση μεγάλη αύξηση τιμών. Η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι θα φτάσει τον χειμώνα στο 4%, λόγω του ότι υπάρχει αύξηση τιμών στην ενέργεια.”

Ο κύριος Καραολής είπε ότι όπως υπάρχει πρόβλεψη στην Κύπρο για ελλείψεις σε καταναλωτικά είδη την περίοδο των Χριστουγέννων, έτσι και στη Μεγάλη Βρετανία.

“Τώρα βλέπουμε μόνο αύξηση τιμών.”

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μετά και το Brexit έχει οδηγήσει πολλούς απόδημους Κύπριους δεύτερης και τρίτης γενιάς να αναζητούν λύσεις για να μπορούν να ταξιδεύουν και να συναλλάσσονται με την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης κυπριακού διαβατηρίου.

“Τα στοιχεία για πέρυσι ήταν 800 αιτήσεις και πριν το Brexit, δεν έφταναν τις πενήντα κάθε χρόνο. Αυξάνονται σημαντικά και συνεργαζόμαστε στενά με την Υπάτη Αρμοστεία, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Επίτροπο Προεδρίας για να βελτιωθούν οι διαδικασίες και να μπορέσουν να πάρουν ιθαγένεια”

Προς το παρόν, είπε ο κύριος Καραολής, δεν είναι κατορθωτό να διαπιστώσει κάποιος τις συνέπειες που οφείλονται στο Brexit και τις συνέπειες που οφείλονται στην πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend