Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τα εγκαίνια των Αντλιοστασίων Ομβρίων Υδάτων S8 και S9 στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα, παρουσία της Προέδρου της Βουλής, του Μητροπολίτη Κιτίου, Βουλευτών, Δημάρχων, Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΛ, Προέδρων Κοινοτικών Αρχών, καθώς και άλλων προσκεκλημένων.

Ποτέ ξανά «πρωταγωνίστρια» στα δελτία ειδήσεων για φαινόμενα πλημμυρών η Λάρνακα τόνισε ο γενικός διευθυντής. Το S9, στην ενορία Προδρόμου, είναι το μεγαλύτερο αντλιοστάσιο που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο, με δυνατότητα να αντλήσει 41 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού την ώρα, το οποίο θ’ αμβλύνει το πρόβλημα πλημμυρών στις περιοχές Προδρόμου, Αγίου Ιωάννη και Μητρόπολης. Όσον αφορά το S8, είναι δυναμικότητας σχεδόν εννέα χιλιάδων κυβικών την ώρα, και θα καλύπτει την περιοχή Καθαρής και τους γύρω προσφυγικούς συνοικισμούς.

Το συνολικό κόστος των δύο αντλιοστασίων έφθασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ (τα 2/3 του κόστους καλύφθηκαν από το ΣΑΛ με δανεισμό και το 1/3 από το κράτος).

Στο δικό του χαιρετισμό, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε ότι παράλληλα με τα δύο αντλιοστάσια, έχουν γίνει άλλα 25 μικρά τοπικά αντιπλημμυρικά έργα σε διάφορες περιοχές της πόλης,ενώ εξήγγειλε νέα αντιπλημμυρικά έργα που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας και στις λεωφόρους Αγίων Αναργύρων, Αλέξανδρου Παπανικολή και Αλέξανδρου Παναγούλη.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας δήλωσε, επίσης, ότι περίπου το 97% των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στη Λάρνακα έχουν ενωθεί με το αποχετευτικό σύστημα, ενώ απομένουν οι εργασίες στην ενορία Χρυσοπολίτισσας, οι οποίες καθυστερούν εξαιτίας της ανακάλυψης των αρχαίων.

Στα πλαίσια των εγκαινίων έγινε και η ονομασία παρακείμενου χώρου σε Πάρκο ΣΑΛ – Εύης Θεοπέμπτου, εις μνήμη της πρώτης γενικής διευθύντριας του ΣΑΛ, η οποία υπηρέτησε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων για 12 χρόνια.

 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, πραγματοποιούν σήμερα στις 6.00 το απόγευμα την παρουσίαση των καινοτόμων έργων που προβάλλουν την ψηφιακή μετεξέλιξη του τουρισμού της Λάρνακας.

 

Send this to a friend