Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Aυτή είναι η πιο ψηλή γυναίκα στον κόσμο – Το σπάνιο σύνδρομο Weaver (ΒΙΝΤΕΟ)
Aυτή είναι η πιο ψηλή γυναίκα στον κόσμο – Το σπάνιο σύνδρομο Weaver (ΒΙΝΤΕΟ)

Aυτή είναι η πιο ψηλή γυναίκα στον κόσμο – Το σπάνιο σύνδρομο Weaver (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Με ύψος 2 μέτρα 15 εκατοστά (7 πόδια, 0,7 ίντσες), η Rumeysa Gelgi από την Τουρκία είναι πλέον αναγνωρισμένη και  επίσημα ως η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο. Η 24χρονη, η οποία επιβεβαιώθηκε αυτήν την εβδομάδα ως η ψηλότερη ζωντανή γυναίκα στον κόσμο από τα ρεκόρ Guinness, γεννήθηκε με το σύνδρομο Weaver, μια σπάνια γενετική ασθένεια που προκαλεί ταχεία ανάπτυξη μεταξύ άλλων ανωμαλιών.

«Το να είσαι διαφορετικός δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζεις. Μπορεί να σου φέρει απροσδόκητη επιτυχία», δήλωσε η Gelgi στους δημοσιογράφους.

Αυτό είναι το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ της, αφού επιβεβαιώθηκε ως η ψηλότερη ζωντανή έφηβη το 2014, σε ηλικία 18 ετών. Η Gelgi, η οποία συνήθως εξαρτάται από αναπηρικό καροτσάκι για να κυκλοφορήσει, λέει ότι ελπίζει να χρησιμοποιήσει τον τίτλο της για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με σπάνιες γενετικές διαταραχές όπως το σύνδρομο Weaver.

«Προσωπικά πιστεύω ότι οι διαφορές και άλλα χαρακτηριστικά που μοιάζουν με μειονέκτημα μπορούν να μετατραπούν σε πλεονεκτήματα αν το θέλετε και κάνετε την προσπάθεια. Αυτό ακριβώς έκανα.” Ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Sultan Kösen, ο οποίος μετρήθηκε στα 2 μέτρα 51 εκατοστά το 2018, είναι επίσης από την Τουρκία. Η Gelgi λέει ότι ελπίζει να τον συναντήσει προσωπικά μια μέρα.

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend