Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ “Ανεμβολίαστοι γονείς ή εκπαιδευτικοί πιθανόν να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία”
“Ανεμβολίαστοι γονείς ή εκπαιδευτικοί πιθανόν να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία”

“Ανεμβολίαστοι γονείς ή εκπαιδευτικοί πιθανόν να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία”

Ανησυχία για την διατήρηση του κορωνοϊού στα σχολεία αλλά και την έξαρση πνευμονιών εκφράζει μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Παιδίατρος Δρ. Νίκος Μακρίδης.

Ο γιατρός επισημαίνει ότι ο ιός είναι έξυπνος και βρίσκει τρόπους να παραμείνει στην κοινότητα, έτσι οφείλουμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας και τα παιδιά θα πρέπει να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά και να ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Τόνισε ωστόσο την αναγκαιότητα του εμβολιασμού όσων μπορούν να εμβολιαστούν ηλικιακά, καθώς είναι καθοριστική η σημασία του για την ανακοπή της πορείας του ιού. Πρόσθεσε ότι τα απογεύματα τα παιδιά έχουν δραστηριότητες και εξήγησε ότι αν δεν είναι εμβολιασμένος ο γονιός είναι δυνατόν να κολλήσει αυτός και λόγω εκείνου να εισχωρήσει ο ιός στα σχολεία και το κλείσιμο των σχολείων είναι κάτι που όλοι αντεύχονται.

Αναφορικά με τα αυξημένα περιστατικά πνευμονίας, είπε ότι πολλά παιδιά νοσούν αυτή τη στιγμή με λοιμώξεις. Η πνευμονία είναι μια λοίμωξη του πνεύμονα, επομένως με το πρώτο σύμπτωμα, οι γονείς πρέπει να απευθύνονται στο γιατρό τους.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend