Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Γέμισαν οι αποθήκες στην Κύπρο με αδιάθετα χαλούμια (ΒΙΝΤΕΟ)
Γέμισαν οι αποθήκες στην Κύπρο με αδιάθετα χαλούμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Γέμισαν οι αποθήκες στην Κύπρο με αδιάθετα χαλούμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξι εκατομμύρια κιλά χαλούμια στοιβάχθηκαν σε αποθήκες στην Κύπρο και το εξωτερικό εξαιτίας της επιβράδυνσης των εξαγωγών του εθνικού προϊόντος μας.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Γραμματέας του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου ανέφερε ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι εξαγωγικές βιομηχανίες της Κύπρου το τελευταίο διάστημα. Οι ποσότητες χαλουμιών που σταθερά εξάγαμε τα προηγούμενα χρόνια στο εξωτερικό, έχουν μειωθεί κατά πολύ.

«Προ κορωνοϊού παράγαμε χαλούμι και το βάζαμε κατευθείαν σε εμπορευματοκιβώτια για εξαγωγή. Αυτή τη στιγμή παρατηρούμε το φαινόμενο να παράγεται χαλούμι και να στοιβάζεται ουσιαστικά στις αποθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι όλοι οι αποθηκευτικοί χώροι στην Κύπρο είναι γεμάτοι με αποτέλεσμα οι τυροκόμοι να αναγκάζονται να ενοικιάσουν ψυκτικούς θαλάμους στο εξωτερικό εξαιτίας της έλλειψης χώρου.

Αυξήσεις επί του παρόντος στην τιμή του χαλουμιού δεν αναμένονται ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με το γάλα. Οι αυξήσεις είπε σχετίζονται με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και αναμένεται να κυμανθούν κοντά στο 3%. Αύξηση είπε παρουσιάζεται και στο κόστος των πλαστικών που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία του γάλακτος.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend