Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Πανά: Το στοίχημα για να κάνουμε “κανονικά” Χριστούγεννα φέτος
Δρ. Πανά: Το στοίχημα για να κάνουμε “κανονικά” Χριστούγεννα φέτος

Δρ. Πανά: Το στοίχημα για να κάνουμε “κανονικά” Χριστούγεννα φέτος

“H πανδημία δεν έχει τελειώσει”, απάντησε η σύμβουλος του Υπουργού Υγείας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Ζωή Πανά στο ερώτημα εάν θα έρθουν και άλλες χαλαρώσεις ενόψει των Χριστουγέννων. 

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ανέφερε πως ο στόχος είναι να παραμείνει ανοικτή η κοινότητα και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

“Γνωρίζουμε ποιες είναι οι επιπτώσεις, οικονομικές και ψυχολογικές από το να μπούμε σε αυστηρά μέτρα. Από την άλλη δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι εξαρτάται από εμάς. Άρα αν με ρωτάτε αν είναι στο χέρι μας φέτος τα Χριστούγεννα να μπορούμε να ζήσουμε την κανονικότητα των Χριστουγέννων όμως δεν έχει τελειώσει η πανδημία, τα πάντα συνεχίζουν να είναι δυναμικά όπως επίσης δυναμική είναι και η ανοσία μας”.

Σημείωσε πως οι προβλέψεις της Ευρώπης για τους μήνες Νοέμβριο είναι η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

“Εκείνη την περίοδο ενδεχομένως να έχουμε και τη γρίπη. Άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είμαστε καλά”.

Όσο δεδομένα του νέου φυτικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανέφερε πως βρίσκονται ακόμη στη φάση αξιολόγησης.

“Ότιδήποτε εγκριθεί και θεωρηθεί ασφαλές και θεραπευτικό και προστεθεί στη θεραπευτική μας φαρέτρα ειδικά την περίοδο του χειμώνα θα είναι χρήσιμο. Δεν είναι πανάκια αν με ρωτάτε επειδή δεν είναι στοχευμένη θεραπεία”.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend