Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Έχασε τα άχαστα η Ανόρθωση, κέρδισε η αποτελεσματική ΑΕΛ! (βίντεο)
Έχασε τα άχαστα η Ανόρθωση, κέρδισε η αποτελεσματική ΑΕΛ! (βίντεο)

Έχασε τα άχαστα η Ανόρθωση, κέρδισε η αποτελεσματική ΑΕΛ! (βίντεο)

Σημαντική εντός έδρας νίκη πέτυχε η ΑΕΛ κόντρα στην Ανόρθωση με 2-1 μέσα στο Τσίρειο στάδιο. 

Η ΑΕΛ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Αραγιούρι στο 17′, η Ανόρθωση ισοφάρισε στο 23′ με τον Ουάρντα και στο 26΄ ο Έουλερ έκανε το τελικό 2-1 για την γηπεδούχο ομάδα.

Η Ανόρθωση έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο παιχνίδι με αποκορύφωμα την φάση με τον Ρουσιά στο 79′ ο οποίος απέναντι από τον Βοζίνια, ο οποίος ήταν κάτω στο έδαφος έστειλε την μπάλα έξω.

Από την άλλη η ΑΕΛ αξιοποίησε τις φάσεις που βρήκε και πήρε τη νίκη με 2-1.

Το φιλμ του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα και στο 8’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, μετά από κάθετη μπαλιά ο Χριστοδουλόπουλος βγήκα απέναντι στον Βοζίνια, με τον κίπερ της ΑΕΛ να προλαβαίνει να διώχνει την μπάλα και μετά να συγκρούονται μεταξύ τους.

Και εκεί που έχασε την ευκαιρία η Ανόρθωση από μία στημένη φάση για την ΑΕΛ ήρθε το γκολ. Στο 17’ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Αραγιούρι με κεφαλιά πισινή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 της ΑΕΛ.

Όμως η Ανόρθωση αντέδρασε γρήγορα στο γκολ της ΑΕΛ. Πέντε λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, ο Βοζίνια έδιωξε με γροθιές, όμως στο ριμπάουντ ο Ουάρντα με ωραίο σουτ έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Εκεί που η Ανόρθωση κατάφερε να ισοφαρίσει, μετά από τρία λεπτά η ΑΕΛ πήρε εκ νέου προβάδισμα, μετά από εκτέλεση φάουλ με κομπίνα η μπάλα πήγε στον Έουλερ και αυτός με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-1.

Από εκεί και πέρα η Ανόρθωση και πάλι έβγαλε αντίδραση και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Στο 35’ ο Ρισβάνης έχασε διπλή ευκαιρία μετά από κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά, απόκρουσε ο Βοζίνια και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα έξω.

Ενώ στο 42’ ο Πόποβιτς έχασε κι’ αυτός μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα έξω.

Έτσι το πρώτο μέρος έληξε με 2-1 υπέρ της ΑΕΛ.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι μπήκε καλύτερα η Ανόρθωση για να ισοφαρίσει, με τον Ουάρντα στο 48’ να χάνει την πρώτη ευκαιρία του ημιχρόνου, με το σουτ του να φεύγει έξω.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να κλείνεται στην άμυνα της για να κρατήσει το υπέρ της 2-1 και την Ανόρθωση να προσπαθεί να βρει διαδρόμους ανοιχτούς προς το γκολ.

Στο 66’ η Ανόρθωση έχασε άλλη μία ευκαιρία, μετά από κόρνερ ο Ρισβάνης έκανε την προβολή, όμως ο Βοζίνια και πάλι μάζεψε.

Η ομάδα του Κετσπάγια συνέχισε να πιέζει και στο 79’ έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία, ο Ντέλετις έκανε την κεφαλιά, ο Βοζίνια απέκρουσε και ο Ρουσιάς από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 89’ η Ανόρθωση έχασε άλλη ευκαιρία με τον Αρτυματά να κάνει το σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Βοζίνια.

Έτσι η ΑΕΛ με αρκετή δυσκολία κατάφερε να κρατήσει μία πολύ σημαντική νίκη με 2-1 κόντρα στην Ανόρθωση και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς, φτάνοντας στους 10 βαθμούς, ενώ η «Κυρία» έμεινε στους έξι.

ΑΕΛ (Ντ.Κέρκεζ): Βοζίνια, Σωτηρίου, Τεϊξέιρα, Ριστέφσκι, Σάντος, Ζντραφκόφσκι, Μεντόγιεβιτς, Έουλερ, Μάζουρεκ (75′ Πελέ), Τσέποβιτς (82′ Ριέρα), Μαΐντεβατς (64′ Τσάβεζ).

-Στον πάγκο οι Εβόρα, Ντάβερβελντ, Γεωργίου, Τσάβεζ, Ρέινολντς, Τόρες, Ριέρα, Αντωνίου, Παπαφώτης, Μαζάν, Πελέ, Νικολεττίδης.

Ανόρθωση (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Αντωνιάδης (75′ Χριστοφή), Ρισβάνης, Αραγιούρι, Κορέια (75′ Αβραάμ), Αρτυματάς, Χούσμπαουερ, Πόποβιτς (58′ Ντέλετιτς), Καλτσάς (68′ Αμπαρτζουμιάν), Ουάρντα, Λάζαρος (68′ Ρουσιάς).

-Στο πάγκο οι Τζουρ, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Αβραάμ, Κατσιαράβα, Αμπαρτζουμιάν, Νινούα, Κορρέα, Ιωάννου, Ντέλετιτς, Χριστοφή, Χρυσοστόμου.

Κίτρινες: Ριστέφσκι, Νταβόρ, Βοζίνια, Μεντόγιεβιτς, Έουλερ / Ρισβάνης, Χούσμπαουερ

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Moreira Dos Santos Vasco Antonio
AVAR: Σολωμού Δημήτρης
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Τα στιγμιότυπα ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ανόρθωση.

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend