Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι τελευταίες μαρτυρικές στιγμές του Θανάση Νικολάου (BINTEO)
Οι τελευταίες μαρτυρικές στιγμές του Θανάση Νικολάου (BINTEO)

Οι τελευταίες μαρτυρικές στιγμές του Θανάση Νικολάου (BINTEO)

Τι κι αν πέρασαν 16 χρόνια. Όπως αναφέρεται πολλές φορές στην ιατροδικαστική, τα θύματα μιλούν ακόμη και μετά το θάνατο τους. Αυτό φαίνεται να γίνεται και στην περίπτωση του Θανάση, ο οποίος σύμφωνα με την έκθεση του Καθηγητή Φίλιππου Κουτσαυτη ο οποίος διενήργησε την εκταφή, έζησε έναν μαρτυρικό θάνατο.

Η έκθεση ημερομηνίας 29 Σεπτεμβρίου 2021, η οποία συντάχθηκε μετά την εκταφή, την εξέταση του οστικού σκελετού και την εξειδικευμένη εξέταση του υοειδές οστούν, αρχικά αναδεικνύει σοβαρές διαφορές των ευρημάτων σε σχέση με όσα περιγράφει ο ιατροδικαστής ο οποίος διενήργησε την πρώτη νεκροτομή αμέσως μετά το θάνατο του Εθνοφρουρού.

5436543636546543653654465

Συγκεκριμένα υπάρχουν καταγεγραμμένα κατάγματα που τελικά δεν διαπιστώθηκαν να υπάρχουν μετά την εκταφή καθώς και κατάγματα σε άλλα σημεία τα οποία δεν αναφέρονται καν.

Η σημαντικότερη ωστόσο διαφορά αφορά το υοειδές οστούν το οποίο στην ουσία είναι και το κλειδί της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή:

“Αναγράφει στην έκθεση του ο κύριος (…), ότι η συσκευή του Λάρυγγα και το υοειδές οστούν είναι φυσιολογικά. Με την επανεξέταση των οστών, στις 18/12/2020 και την ιστολογική εξέταση αποδείχτηκε ότι υφίστατο κάταγμα υοειδούς, κάκωση που προκαλείται σε στραγγαλισμό.”

Στην 10σέλιδη έκθεση του ο Καθηγητής Κουτσαύτης καταλήγει ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Θανάση με βάση και τις διαφορές που εντόπισε καθώς και άλλα στοιχεία της σκηνής, δεν προήλθε από πτώση εξ ύψους όπως άλλωστε είπε και πριν από αρκετά χρόνια.

“Μετά την μελέτη της δικογραφίας, τα ευρήματα από την εξέταση του σκελετού και την ιστολογική εξέταση του υοειδούς οστού, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Αθανασίου Νικολάου, δεν επήλθε από πτώση από μεγάλο ύψος, διότι δεν προκύπτει χαρακτηριστική κατανομή κακώσεων του σώματος, που να υποδεικνύει συγκεκριμένο σημείο του σώματος που πρώτο συνάντησε το έδαφος. Έφερε κακώσεις επί των κάτω άκρων και επί του θώρακος, επί της αριστερής και δεξιάς πλευράς σώματος, ευρήματα που αποκλείουν τραυματικό αποτέλεσμα με προκαθορισμένη φορά πτώσης εξ ύψους 30 μέτρων”.

Εν συνεχεία ο καθηγητής προτού καταλήξει στον τρόπο θανάτου του Θανάση κάνει ξανά εκτενή αναφορά στο υοειδές οστούν.

“Συγκεκριμένα, η διαπίστωση κατάγματος υοειδούς στο αριστερό κέρας, με οστικό έλλειμα 0,3εκ, αποτελεί το χαρακτηριστικότερο ίσως εύρημα σε περιστατικά στραγγαλισμού. Το κάταγμα αφορά το αριστερό κέρας και επήλθε από τη σύνθλιψή του ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη. Όταν βρεθεί ένα τέτοιο κάταγμα στο υοειδές, ο στραγγαλισμός είναι βέβαιος”.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ

5436653434653654365446536545

Κλείνοντας την έκθεση του ενόψει και των πιο πάνω, ο Καθηγητής περιγράφει συμπερασματικά τον μαρτυρικό θάνατο και τις φρικτές στιγμές που έζησε ο άτυχος Εθνοφρουρός μιλώντας για δράστες:

“Το θύμα Αθανάσιος Νικολάου, υπέστη στραγγαλισμό, με αποτέλεσμα κάταγμα υοειδούς, απώλεια αισθήσεων και παράλληλη άσκηση ισχυρής βίας με πολλαπλές πλήξεις από δράστες. Προκλήθηκαν πολλαπλές εσωτερικές κακώσεις από ισχυρά λακτίσματα και άλλα θλώντα όργανα και το θύμα μετά την βία που δέχτηκε έκανε εμετό, εισρόφησε ποσότητα αίματος και τροφών και απεβίωσε από την συνολική βία που δέχτηκε. Εξωτερικές κακώσεις, δεν σχηματίστηκαν διότι έγιναν ταυτόχρονα και γρήγορα με τον στραγγαλισμό, με πολλαπλές πλήξεις. Ο στραγγαλισμός, είναι βέβαιος εξαιτίας του κατάγματος του υοειδούς οστού και όλα έγινα περίξ του χρόνου του θανάτου (περιθανάτιες κακώσεις)”.

Η έκθεση Κουτσαύτη σε συνδιασμό με την έκθεση Καραγιάννη φαίνεται να ήταν αυτές που κίνησαν τη διαδικασία διορισμού ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend