Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πωλούνται σπίτια με κόστος μόλις €1 σε πόλη κοντά στη Ρώμη (ΒΙΝΤΕΟ)
Πωλούνται σπίτια με κόστος μόλις €1 σε πόλη κοντά στη Ρώμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πωλούνται σπίτια με κόστος μόλις €1 σε πόλη κοντά στη Ρώμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο ενός σχεδίου ανοικοδόμησης, η πόλη Πρατόλα Πελίνα κοστολογεί τα παλιά σπίτια της μόλις ένα ευρώ. Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη και σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων μακριά σε ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ιταλίας.

Περισσότερα από τα 600 σπίτια της πόλης βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και τα 250 έχουν τεθεί προς πώληση, στο πλαίσιο ενός φθηνού σχεδίου. Ο μειωμένος πληθυσμός οδήγησε στα φτηνά ακίνητα με την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει δέλεαρ για υποψήφιους αγοραστές που θα θελήσουν να μετακομίσουν στην περιοχή και να τα ανακαινίσουν. Έτσι κάποια από τα σπίτια στην Πρατόλα Πελίνα κοστίζουν μόλις ένα ευρώ!

«Το δουλεύουμε εδώ και χρόνια, εντοπίζοντας τα κατάλληλα σπίτια για το σχέδιο που δεν είχαν μπει στο πλάνο της μετασεισμικής ανοικοδόμησης. Ο στόχος μας είναι τα σπίτια να λάμψουν ξανά και να ανακτήσουμε την ομορφιά του παλιού κέντρου, ακόμα κι αν αυτό διαρκέσει λίγο», ανέφερε ένας τοπικός σύμβουλος της πόλης.

Τη δεκαετία του 1930 η πόλη είχε 13.000 κατοίκους, όμως τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στις 7.000. Πολλά από τα σπίτια αξίας 1 ευρώ είναι 750 τετραγωνικά μέτρα, με σοφίτες, βεράντες και σιδερένια μπαλκόνια, αν και δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Υπάρχουν σπίτια που κοστίζουν έως και 5.000 ευρώ μόνο και μόνο για να διασφαλιστεί ότι οι ιδιοκτήτες θα τα ανακαινίσουν. Πολλά από τα σπίτια έχουν ήδη πουληθεί. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις πάντως, όπως αυτή μιας κυρίας, η οποία αγόρασε τρία σπίτια των 1 ευρώ, αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενε…

gazzetta.gr

Send this to a friend