Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ «Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Δι@δικτύου»
«Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Δι@δικτύου»

«Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Δι@δικτύου»

H Παγκύπρια Σχολή Γονέων, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου – CYberSafety, προχώρησε στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού πακέτου, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό πακέτο αποτελείται από το παραμύθι «Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Δι@δικτύου», της Παναγιώτας Χατζηττοφή, και από το συνοδευτικό τετράδιο δραστηριοτήτων με τίτλο «Παίζω και Μαθαίνω με τον Ντίκι για τον Μαγικό Κόσμο     του Διαδικτύου».

Η συγκεκριμένη δράση της Παγκύπριας Σχολής Γονέων εστιάζει στην ανάγκη για ενημέρωση παιδιών μικρότερης ηλικίας σε θέματα ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης του Διαδικτύου, στοχεύοντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων, που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση του.

Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων εκτύπωσε και παραχώρησε, δωρεάν, χιλιάδες αντίτυπα του συγκεκριμένου πακέτου στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, για να δοθεί σε όλους/όλες τους/τις μαθητές/μαθήτριες  Γ΄ τάξης του Δημοτικού. Σύντομα αναμένεται να προσφερθεί ένα πακέτο σε κάθε τμήμα προδημοτικής εκπαίδευσης για ανάλογη αξιοποίηση.

Το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου-CYberSafety (https://www.cybersafety.cy),   λειτουργεί υπό τον συντονισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, αξιοποιώντας ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μέσω του προγράμματος Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά (Better Internet for Kids). Εστιάζοντας στις δυναμικές ανάγκες που προκύπτουν, σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφορικά με τις διαδικτυακές και τις ψηφιακές τεχνολογίες, το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου-CYberSafety προωθεί τη συνεργασία μεταξύ εμπλεκόμενων εθνικών φορέων, με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών στην Κύπρο για δημιουργική και ασφαλή αξιοποίηση του Διαδικτύου. Παράλληλα, προωθεί την Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου-CYberSafety μπορείτε να εντοπίσετε στις ιστοσελίδες https://www.cybersafety.cy/, https://internetsafety.pi.ac.cy/

 

 

Send this to a friend