Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η γειτονιά των καλλιτεχνών στην Λάρνακα για τρείς Κυριακές από τις 17, 24 και 31 Οκτωβρίου από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι και τις 10.00 το βράδυ ανοίγει τα εργαστήρια της με δωρεάν ξεναγήσεις και γεμίζει με τέχνη, μουσική και εικαστικές παρεμβάσεις και είναι υπό την αιγίδα της Μπιενάλε Λάρνακας.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ  θα αναδειχθούν εικαστικές παρεμβάσεις περιμετρικά αλλά και η ειδική εγκατάσταση SCAPE από το studio Efimero, η οποία θα τοποθετηθεί στον χώρο μπροστά από τα εργαστήρια ο οποίος μελλοντικά θα γίνει πάρκο με την ονομασία Μεσόγειος.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η εγκατάστασή θα αλληλοεπιδρά με το κοινό. Όλα τα πάνελ θα αποτελούν ένα έτοιμο άδειο καμβά που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κοινό και τους καλλιτέχνες, αφήνοντας πάνω ένα μόνιμο αποτύπωμα. Σε κάθε πάνελ θα υπάρχουν και συγκεκριμένες ερωτήσεις από τους κατοίκους της περιοχής όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αφήσουν τα σχόλια τους με βαφή , μαρκαδόρους ή stencil .  Αυτό αυτόματα δημιουργεί μια νέα παρέμβαση, η οποία θα συνδυάζει την ιστορία της περιοχής με την σημερινή της ταυτότητα.

 

Σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος έχουμε την Μουσικοποιητική βραδιά «Ο Γιάννης Ρίτσος συναντά τον Παύλο Λιασίδη», με το σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι». Διοργανωτές: ΑΜΟΛ Λύσης & Ίδρυμα «Μεσόγειος». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Επίσης σήμερα στις 7:30 το βράδυ στην αυλή του Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Σύνθετες Λέξεις της Κυπριακής Διαλέκτου» του Αντώνη Π. Λαζάρου.

Παρουσίαση: Δρ. Γιώργος Β. Γεωργίου, Φιλόλογος – Γλωσσολόγος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Και τέλος αύριο Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, έχουμε την κωμωδία των  Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός», με δυο παραστάσεις η μια στις 6.00 και η άλλη στις 8.45 το βράδυ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο Χάρη Ρώμα. Διασκευή / σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας.

 

Send this to a friend