Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα τελευταία νέα από την πατάτα – γίγαντας που «κοσμεί» την Ξυλοφάγου
Τα τελευταία νέα από την πατάτα – γίγαντας που «κοσμεί» την Ξυλοφάγου

Τα τελευταία νέα από την πατάτα – γίγαντας που «κοσμεί» την Ξυλοφάγου

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες το πρωί το ομοίωμα πατάτας που στήθηκε στην Ξυλοφάγου, με τον κοινοτάρχη Γεώργιο Τάσου να δηλώνει πως το ξεχωριστό αυτό αξιοθέατο θα αποτελέσει πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες, που θα θέλουν να φωτογραφηθούν δίπλα στην πατάτα – γίγαντα! Όπως είπε ο κ.Τάσου, το ομοίωμα της πατάτας θα έχει συνολικό ύψος τεσσάρων μέτρων.

Την ίδια ώρα, τα προφίλ στο Facebook δίνουν και παίρνουν από τα ποικίλα σχόλια που γίνονται αναφορικά με το καινούργιο «αξιοθέατο» της περιοχής, παρόλο που αρχικά κάποιοι θεώρησαν πως ήταν προϊόν photoshop ή fake news.

Εξηγώντας το σκεπτικό για την τοποθέτηση της πελώριας πατάτας, ο κοινοτάρχης Γεώργιος Τάσου είπε πως πρόκειται για ένα ομοίωμα πατάτας, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ξυλοφάγου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Παρομοίασε, μάλιστα, την συγκεκριμένη πατάτα, την οποία αποκάλεσε Big Potato, με άλλα προϊόντα που κοσμούν τις εισόδους ευρωπαϊκών πόλεων.

Σύμφωνα με τον Γ. Τάσου, η συγκεκριμένη πατάτα είναι «σπούντα» και όχι της «αυλατζιάς», την οποία αγοράζει ο καταναλωτής από τις υπεραγορές και τις φρουταρίες. «Ακόμα το έργο είναι ημιτελές, αφού στόχος είναι η «σπούντα» να φθάσει τα 4 μέτρα ύψος.

Γύρω από την πατάτα θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος, όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να φωτογραφίζεται», συμπλήρωσε ο κ.Τάσου, ο οποίος έκανε αναφορά και για την τουριστική αξία του έργου.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι η πατάτα – γίγαντας θα μετατρέψει την Ξυλοφάγου σε πόλο έλξης επισκεπτών, οι οποίοι θα θέλουν να φωτογραφηθούν με την μοναδική Big Potato.

Να σημειωθεί, ότι η Ξυλοφάγου είναι διαχρονικά από τις πρώτες κοινότητες παγκυπρίως στην παραγωγή πατατών, ενώ γενιές με γενιές κατοίκων του χωριού έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με την πατατοκαλλιέργεια.

 

 

Send this to a friend