Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παραλιακό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο θα αποκτήσει η τουριστική περιοχή Σωτήρας
Παραλιακό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο θα αποκτήσει η τουριστική περιοχή Σωτήρας

Παραλιακό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο θα αποκτήσει η τουριστική περιοχή Σωτήρας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το πράσινο φως από το Τμήμα Πολεοδομίας αναμένει ο Δήμος Σωτήρας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου για τον παραλιακό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο στην τουριστική περιοχή.

Ένα έργο που με την ολοκλήρωσή του θα εξωραΐσει σε μεγάλο βαθμό το παραλιακό μέτωπο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και θα διανοίξει μεγάλες προοπτικές για νέες επενδύσεις.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Τάκκας, υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον από επενδυτές, Κυπρίους και ξένους, για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων στην συγκεκριμένη περιοχή και ήδη τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία βρίσκονται στα σκαριά, η χωροθέτηση και τα σχέδια των οποίων, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα συνάδουν απόλυτα με το έργο του παραλιακού πεζόδρομου που θα κατασκευαστεί.

Όπως ανέφερε ο κ.Τάκκας, τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τον παραλιακό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο έχουν κατατεθεί στην Πολεοδομία για έγκριση, ωστόσο υπολείπεται επιτόπια επίσκεψη μαζί με λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Ταμείου Θήρας, προκειμένου να εξεταστούν κάποιες μικρολεπτομέρειες όσον αφορά τις εργασίες που προγραμματίζονται να γίνουν, καθότι πρόκειται για περιοχή που είναι Natura.

Ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος Σωτήρας θα έχει συνολικό μήκος περίπου τριάμισι χιλιομέτρων, ενώ θα έχει πλάτος έξι μέτρα πεζόδρομο, ένα μέτρο πράσινο και τρία μέτρα ποδηλατόδρομο.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δημάρχων Σωτήρας και Αγίας Νάπας με τον μελετητή του έργου, έτσι ώστε να προστεθούν στο συνολικό μήκος του πεζόδρομου άλλα 200-300 μέτρα, προκειμένου τ’ όλο έργο να φθάνει μέχρι την μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Στόχος των τοπικών αρχών είναι όπως με την ολοκλήρωση του έργου, να δημιουργηθεί ένα ενιαίο παραλιακό μετώπου θα ενώνει τον Ποταμό Λιοπετρίου με την Αγία Νάπα, μέσω της Σωτήρας.

«Υπολογίζουμε το έργο να ωριμάσει και να εγκριθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας περί τα μέσα του 2022, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για τα κατασκευαστικά σχέδια και μετέπειτα με την προκήρυξη των προσφορών. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, διότι η περιοχή είναι Natura.

Υπάρχουν κάποια προβλήματα κι εμπόδια, τα οποία πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστούν. Ίσως είμαστε ο πρώτος δήμος παγκύπρια που προβαίνουμε στην διαμόρφωση του παραλιακού μας μετώπου και μετά να αδειοδοτήσουμε την ανέγερση ξενοδοχείων στην περιοχή.

Υπάρχουν δύο αιτήσεις από Κύπριους και άλλες δύο από ξένους για ανέγερση ξενοδοχείων, η χωροθέτηση των οποίων θα συνάδει με το έργο που θα κατασκευαστεί», συμπλήρωσε ο κ.Τάκκας.

Η διάρκεια των κατασκευαστικών έργων, από την ημέρα έναρξής τους, υπολογίζεται στους 18 μήνες. Το έργο είναι πολεοδομικό και το κόστος του θα πλησιάσει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Τ’ όλο έργο προνοεί και θαλάσσιο σχεδιασμό με την κατασκευή κυματοθραυστών για προστασία της ακτής και των λουόμενων, με επιπρόσθετο κόστος τριών ή τεσσάρων εκατομμυρίων.

Send this to a friend