Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρώτη ξύλινη αποβάθρα που πρόκειται να κατασκευαστεί στην παραλία επί της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου, στην περιοχή Μακένζι Λάρνακας.

Στην ίδια ακτή προγραμματίζονται μακροπρόθεσμα συνολικά εφτά μικρές αποβάθρες προς αντικατάσταση των υφιστάμενων κυματοθραυστών που είναι κατασκευασμένοι από μπετόν.

Ο δήμαρχος Α. Βύρας μας δήλωσε ότι στόχος είναι κάθε χρόνο να κατασκευάζονται μία ή δύο αποβάθρες. Η προθεσμία υποβολής αίτησης στον διαγωνισμό για κατασκευή της πρώτης αποβάθρας εκπνέει στις 18 τρέχοντος μηνός.

Στόχος εντός του 2022 να ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης αποβάθρας.

Το κόστος κάθε αποβάθρας υπολογίζεται γύρω στις 70-80 χιλιάδες ευρώ.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Αβδελλερό, άσκηση της Ομάδας Διαπραγματευτών της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν αβολίδωτα πυρά.

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής της ΜΜΑΔ, είπε πως «είμαστε στο τέλος μιας εβδομαδιαίας εκπαίδευσης του Τμήματος Διαπραγματευτών παγκύπρια.

Η εκπαίδευση έχει τελειώσει και με το τέλος της διοργανώνεται μια άσκηση ώστε να εμπλακούν όλα τα Τμήματα της Αστυνομίας, τόσο της τοπικής, της Τροχαίας όταν επιβάλλεται, της ΜΜΑΔ, του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και όποιων άλλων Υπηρεσιών χρειάζεται».

Σημειώνεται ότι στην άσκηση συμμετείχαν, εκτός από την Ομάδα Διαπραγματευτών, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης.

 

Aφόρητη είναι η δυσοσμία που προκαλείται καθημερινά από την διασπορά σε γεωργικές εκτάσεις κοπριάς, η οποία παράγεται σε κτηνοτροφικές μονάδες που εδρεύουν σε διάφορες κοινότητες και δήμους της επαρχίας Λάρνακας. Η δυσοσμία είναι αφόρητη και επεκτείνεται χιλιόμετρα μακριά, καλύπτοντας σχεδόν όλες τις περιοχές στην πόλη και ευρύτερη Λάρνακα, ανάλογα και με την κατεύθυνση των ανέμων, προκαλώντας την έντονη δυσφορία και τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

Όπως μας εξήγησε  ο δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου, πρόκειται για κοπριά που παράγεται σε κτηνοτροφικές μονάδες και μία με δύο φορές τον χρόνο γίνεται διασπορά της για σκοπούς εμπλουτισμού των γεωργικών χωραφιών.

Tο φαινόμενο αυτό παρατηρείται όχι μόνο στον δικό του δήμο, αλλά και σε γειτονικές περιοχές, όπως στην Αραδίππου, στα Λειβάδια, στην Αθηένου και αλλού.

Ανέφερε, ακόμα, ότι η χρήση της συγκεκριμένης κοπριάς επιτρέπεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Γεωργίας, κάτω όμως από συγκεκριμένους κανονισμούς.

Ο Κύπρος Ανδρονίκου είπε ότι το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας αναμένεται να ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της ευρύτερης Λάρνακας για τις επόμενες δύο εβδομάδες και μετέπειτα θα εκλείψει.

 

 

Send this to a friend