Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ο 53χρονος καθηγητής που δίδασκε σε γυμνάσιο της Λάρνακας, μετά την προφυλάκισή του με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, σχετικά με υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικης μαθήτριας. Οι οδηγίες για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής δόθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας προς την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

 

Αφόρητη είναι η δυσοσμία που προκαλείται καθημερινά από την διασπορά σε γεωργικές εκτάσεις κοπριάς, η οποία παράγεται σε κτηνοτροφικές μονάδες που εδρεύουν σε διάφορες κοινότητες και δήμους της επαρχίας Λάρνακας.

Η δυσοσμία είναι αφόρητη και επεκτείνεται χιλιόμετρα μακριά, καλύπτοντας σχεδόν όλες τις περιοχές στην πόλη και ευρύτερη Λάρνακα, ανάλογα και με την κατεύθυνση των ανέμων, προκαλώντας την έντονη δυσφορία και τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

Όπως μας εξήγησε  ο δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου, πρόκειται για κοπριά που παράγεται σε κτηνοτροφικές μονάδες και μία με δύο φορές τον χρόνο γίνεται διασπορά της για σκοπούς εμπλουτισμού των γεωργικών χωραφιών.

Όπως είπε ο κ. Ανδρονίκου, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όχι μόνο στον δικό του δήμο, αλλά και σε γειτονικές περιοχές, όπως στην Αραδίππου, στα Λειβάδια, στην Αθηένου και αλλού.

Ανέφερε, ακόμα, ότι η χρήση της συγκεκριμένης κοπριάς επιτρέπεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Γεωργίας, κάτω όμως από συγκεκριμένους κανονισμούς.

Ο Κύπρος Ανδρονίκου είπε ότι το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας αναμένεται να ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της ευρύτερης Λάρνακας για τις επόμενες δύο εβδομάδες και μετέπειτα θα εκλείψει.

 

Πραγματοποιείται σήμερα στην επαρχία Λάρνακας άσκηση της Ομάδας Διαπραγματευτών της Αστυνομίας, μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα χρησιμοποιηθούν αβολίδωτα πυρά.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 10.30 το πρωί με 4 το απόγευμα στην περιοχή Αβδελλερού. Λόγω κινητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, ενημερώνεται το κοινό ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας».

 

Και τέλος αρχίζει σήμερα τη λειτουργία του για 9η χρονιά το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αραδίππου στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου. Εισηγητής της πρώτης διάλεξης θα είναι ο Υποναύαρχος Κώστας Φυτιρής  και θέμα της παρουσίασης «Το παρελθόν και το μέλλον της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Διοργανωτές ο Δήμος Αραδίππου μαζί με το ΄Ιδρυμα Δημητράκη Κουμανταρή.

 

 

 

Send this to a friend