Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Πλήρωσαν εγγραφή και δίδακτρα αλλά δεν ξέρουν πότε θα αρχίσουν μαθήματα στα ΚΙΕ
Πλήρωσαν εγγραφή και δίδακτρα αλλά δεν ξέρουν πότε θα αρχίσουν μαθήματα στα ΚΙΕ

Πλήρωσαν εγγραφή και δίδακτρα αλλά δεν ξέρουν πότε θα αρχίσουν μαθήματα στα ΚΙΕ

Την έντονη αντίδρασή τους για την έλλειψη επικοινωνίας και συνεννόησης με το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τη λειτουργία των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς, οι οποίοι δεν γνωρίζουν πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα αλλά και τι θα γίνει με τις εξετάσεις οι οποίες αναβλήθηκαν τον περασμένο Μάιο λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου για τα εργασιακά τους θέματα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο AlphaNewsLive η πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ Κυπρούλα Κυπριανού αναφέρει ότι έχει περάσει ο Σεπτέμβριος και ενώ θα έπρεπε να έχουν ήδη αρχίσει τα μαθήματα, δεν έχουν ακόμα καμία απολύτως ενημέρωση. Μάλιστα, οι 10,000 περίπου μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης, έχουν ήδη καταβάλει το ποσό της εγγραφής αλλά και μέρος των διδάκτρων, με τους γονείς να ζητούν εναγωνίως ενημέρωση.

“Το Υπουργείο πρέπει να εκδώσει μια ανακοίνωση να μας πει επιτέλους πότε θα παν οι μαθητές μάθημα.”

Η κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι οι μαθητές που εξακολουθούν να περιμένουν την έναρξη των μαθημάτων και δεν απευθύνθηκαν σε ιδιωτικά φροντιστήρια αδικούνται καθώς όλοι οι υπόλοιποι παρακολουθούν εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα μαθήματα, με μερίδα των μαθητών αυτών να προετοιμάζονται για τις Παγκύπριες εξετάσεις.

“Αυτή τη στιγμή, τούτα τα μωρά, είναι σε μειονεκτικότερη θέση από ένα άλλο μωρό που μπορούν οι γονείς του να το στείλουν σε ένα ιδιωτικό φροντιστήριο.”

Η απάντηση του Υπουργείου

Ερωτηθείς πάντως σχετικά από το AlphaNewsLive ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης είπε ότι τα μαθήματα θα αρχίσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, χωρίς ωστόσο να δίδεται ακριβής ημερομηνία. Όσον αφορά το θέμα των εξετάσεων θα γίνει ανάλογη ρύθμιση και ενημέρωση θα υπάρξει ενημέρωση εντός των ημερών.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend