Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ένα νέο γήπεδο τοξοβολίας έχει αποκτήσει η τουριστική περιοχή Πύλας
Ένα νέο γήπεδο τοξοβολίας έχει αποκτήσει η τουριστική περιοχή Πύλας

Ένα νέο γήπεδο τοξοβολίας έχει αποκτήσει η τουριστική περιοχή Πύλας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έτοιμο είναι το νέο γήπεδο τοξοβολίας που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Πύλας, σε απόσταση αναπνοής από τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής.

Το γήπεδο ανήκει στην Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας κι εκτιμάται ότι με τη λειτουργία του θα συνδράμει στις προσπάθειες για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού.

Μάλιστα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πρώτοι διεθνείς αγώνες τοξοβολίας στο γήπεδο αυτό είναι προγραμματισμένοι τον Οκτώβριο και σ’ αυτούς αναμένεται να λάβουν μέρος εκατοντάδες αθλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Πρόκειται για τους αγώνες με την ονομασία Aphrodite Mediterranean Cup 2021 Pyla, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 27-31 Οκτωβρίου, για τους οποίους μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές από 11 χώρες, ενώ οι αιτήσεις συνεχίζονται.

Ο αθλητικός τουρισμός έχει συμβάλει φέτος στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη Λάρνακα, αφού κατά τη διάρκεια του έτους έχουν διοργανωθεί σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, όπως Beach Sambo, σκοποβολής, κολύμβησης, αντισφαίρισης, ενώ τον ερχόμενο Νοέμβριο είναι προγραμματισμένος και ο μαραθώνιος της Λάρνακας, με την συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων από διάφορες χώρες.

 

Προσήλωση στα πρωτόκολλα

—————————————–

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της εταιρείας Sunnyseekers που διαχειρίζεται αρκετά ξενοδοχεία στη Λάρνακα, Μάριος Πολυβίου, ανέφερε ότι ο αθλητικός τουρισμός υπήρξε διαχρονικά μια τονωτική ένεση για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της πόλης. Ο κ.Πολυβίου παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού εξαιτίας της καλής επιδημιολογικής κατάστασης της Κύπρου, τόνισε ωστόσο ότι χρειάζεται προσοχή και απόλυτη προσήλωση στα πρωτόκολλα, ώστε να προστατευτεί το τουριστικό μας προϊόν και από το 2022 ν’ αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Τη δεδομένη στιγμή τα ξενοδοχεία της Λάρνακας δουλεύουμε ως επί τω πλείστο με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και όχι με προγραμματισμένες. Οι πληρότητες είναι υποφερτές κι εκτιμάται ότι με τους ίδιους ρυθμούς θα κυμανθούν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, οπόταν η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων θα παραμείνουν ανοικτές.

Χάνει τους Λευκωσιάτες

————————————

Η Λάρνακα, ως τουριστικός προορισμός, έχει ν’ αντιμετωπίσει μια ιδιάζουσα κατάσταση, την οποία δεν αντιμετωπίζουν άλλες τουριστικές περιοχές της Κύπρου. Η πλειοψηφία των κατοίκων της Λευκωσίας δεν προτιμούν και τόσο τη Λάρνακα για πολυήμερες διακοπές, όσο την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ή την Πάφο. Και τούτο, διότι γεωγραφικά η Λάρνακα είναι πλησίον της Λευκωσίας, γεγονός που αποτρέπει έναν μεγάλο αριθμό ντόπιων τουριστών να καταλύσουν σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης.

Ως εκ τούτου, τη μερίδα του λέοντος στις διανυκτερεύσεις των κατοίκων της πρωτεύουσας κατέχουν η Πάφος και τα θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου. Αυτό φαίνεται και από τις κρατήσεις που υπάρχουν για το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου. Αντίθετα, η Λάρνακα προτιμάται κυρίως για μονοήμερες επισκέψεις.

Send this to a friend