Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Χρηματοδότηση ύψους πέντε εκατομμυρίων, 250 χιλιάδων ευρώ, εξασφάλισε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), το οποίο εντάχθηκε στην ενότητα «Έξυπνη και Βιώσιμη Διαχείριση Υδάτινων Πόρων» του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Με την χρηματοδότηση αυτή, το ΣΑΛ κάνει στροφή προς εναλλακτικές και βιώσιμες μορφές ενέργειας, με στόχο να μεταλλαχθεί σ’ ένα σύγχρονο και τεχνολογικά ανεπτυγμένο οργανισμό.

Μιλώντας σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους είπε ότι ήδη κάποια απ’ αυτά τα έργα έχουν υλοποιηθεί ή τροχιοδρομούνται.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα έργα που έτυχαν χρηματοδότησης είναι η δημιουργία Μονάδας Παραγωγής Βιοαερίου στον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας, με σκοπό την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταικών συστημάτων και την τοποθέτησή τους στην οροφή των γραφειακών εγκαταστάσεων του οργανισμού και σ’ εννέα αντλιοστάσια της πόλης, ενώ προγραμματίζεται η κατασκευή ενός ηλιακού πάρκου στις στέγες των κτηρίων του τοπικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων και η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στον ίδιο σταθμό.

 

Περνάμε στα Λεύκαρα και συγκεκριμένα στα εγκαίνια του Πολυδύναμου Συνεδριακού Κέντρου Λευκάρων, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 6.00 το απόγευμα  από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Ο δήμαρχος του ορεινού θερέτρου χαρακτήρισε το Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο  ως το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας, λέγοντας πως είναι έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, θα δημιουργήσει μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας και θ’ αυξήσει και την τουριστική κίνηση στα Λεύκαρα, υπενθυμίζοντας ότι στην περιοχή ήδη λειτουργούν αξιόλογες αγροτουριστικές μονάδες.

Επιπρόσθετα, περί τα τέλη του τρέχοντος έτους ή αρχές του 2022 αναμένεται να επαναλειτουργήσει (με πρωτοβουλία ξένου επενδυτή) και το ξενοδοχείο «Αγορά», στο κέντρο της κωμόπολης, αφού οι εργασίες ανακαίνισής του προχωρούν με κανονικούς ρυθμούς.

Το Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

 

Και να κλείσουμε με το Παγκύπριο πρωτάθλημα τέννις που αρχίζει αύριο στη Λάρνακα και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Οκτωβρίου και διοργανώνεται από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Λάρνακας

Οι αγώνες θα αρχίζουν καθημερινά στις 3.30 το μεσημέρι.

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Αγοριών και Κοριτσιών κάτω των 12,14,16, 18 ετών, στα μονά και διπλά.

 

Send this to a friend