Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Κασιανός: «Η Ανόρθωση χρειάζεται άμεσα ένα restart, αντίπαλός της ο χρόνος»
Κασιανός: «Η Ανόρθωση χρειάζεται άμεσα ένα restart, αντίπαλός της ο χρόνος»

Κασιανός: «Η Ανόρθωση χρειάζεται άμεσα ένα restart, αντίπαλός της ο χρόνος»

Ο προπονητής Χρίστος Κασιανός μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για όλα τα θέματα που αφορούν την Ανόρθωση και για τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος.

Για τον αγώνα με τη Γάνδη: «Είναι ένα ιδιαίτερα ανεβασμένο πρωτάθλημα αυτό του Βελγίου. Έχουν βάλει πολλή ταχύτητα στο παιχνίδι τους οι βελγικές ομάδες και είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις στα ίσα. Η Ανόρθωση πέτυχε τον στόχο της εισόδου στους ομίλους, όμως έχει και μια ιστορία πίσω της που λέει ότι στην Ευρώπη έχει καλές πορείες και αυτό καλείται να επαληθεύσει. Να μην ξεχνάμε ότι είναι και το οικονομικό που δεν είναι αμελητέο ειδικά για την Ανόρθωση που ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα προηγούμενα χρόνια. Επομένως δεν μπορεί να μη δώσει την απαιτούμενη σημασία στο παιχνίδι. Η ομάδα έχει ποδοσφαιριστές με εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια και μπορεί να ανταπεξέλθει και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη».

Για την μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα: «Είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα φέτος, τόσο όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων, όσο και την ανταγωνιστικότητα. Πλέον οι βαθμοί που χάνονται είναι πιο οδυνηροί από ότι στην περσινή και προπέρσινη σεζόν. Κάθε βαθμός που χάνεται μετρά πιο πολύ και θα έρθει στιγμή που θα μετράμε αντίστροφα για το πρωτάθλημα και θα υπάρχουν ομάδες που θα χρειάζονται ένα μεγάλο σερί για να προλάβουν τον στόχο τους. Αν εξαιρέσουμε τον Απόλλωνα, που δεν πρέπει να ξεφύγει από τους ανταγωνιστές του, οι υπόλοιπες ομάδες έχουν απώλειες. Όμως, οι ομάδες που φαινομενικά είναι πιο βατές, είναι πιο επικίνδυνες στις αρχή του πρωταθλήματος γιατί είναι “ζωντανές” και παλεύουν, δίνουν τα πάντα για τους βαθμούς».

Για τους παίκτες «κλειδιά» της Ανόρθωσης: «Παίζει μεγάλο ρόλο η συνολική εικόνα που μπορεί να παρουσιάσει η ομάδα που διαθέτει παίκτες ποιότητας και διαφοράς. Ξέρουμε όλοι για ποιους παίκτες μιλούμε και ποιες είναι οι δυνατότητές τους. Η ομάδα χρειάζεται ένα restart και το χρειάζεται άμεσα. Πρέπει να παίρνει τους βαθμούς γιατί ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της Ανόρθωσης. Είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα που δεν είναι στα καλά της να αναμένει δύο εβδομάδες να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να βελτιώσει το κλίμα. Δύο εβδομάδες μπορεί να φαίνονται και δύο μήνες για μια ομάδα και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ανόρθωση αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες».

Send this to a friend