Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δήμαρχος Αραδίππου: “Να διατηρηθεί ο Δήμος Αραδίππου”
Δήμαρχος Αραδίππου: “Να διατηρηθεί ο Δήμος Αραδίππου”

Δήμαρχος Αραδίππου: “Να διατηρηθεί ο Δήμος Αραδίππου”

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Βουλή, ενόψει της έναρξης της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στέλνει ο Δήμος Αραδίππου, ο οποίος επιμένει στην υιοθέτηση του σεναρίου που προνοεί διατήρηση του Δήμου Αραδίππου κι ενίσχυσή του με γειτονικές κοινότητες.

«Μόνο αυτό το σενάριο», αναφέρει σ’ επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής και στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης, «θα εξυπηρετήσει τους στόχους και τις ανάγκες της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολίτες ολόκληρης της επαρχίας».

Ενόψει της συζήτησης των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επιτροπή Εσωτερικών, ο Δήμος Αραδίππου ζητεί όπως ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη σημαντικοί παράμετροι, που, όπως αφήνει να νοηθεί, αγνοήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Το αδόκιμο σενάριο που προτείνεται για συγχώνευση των Δήμων Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών και της κοινότητας Ορόκλινης θα οδηγήσει σε ένα τεράστιο και βραδυκίνητο οργανισμό, επιφέροντας τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα ως προς την εξυπηρέτηση των δημοτών και την εξοικονόμηση πόρων.

Με το σενάριο αυτό, συγχωνεύεται το 83% του δημαρχούμενου πληθυσμού της επαρχίας σε ένα και μόνο δήμο και το υπολειπόμενο 17% κατανέμεται σε άλλους τρεις δήμους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Ευαγγελίδης.

Περαιτέρω, ο Δήμαρχος Αραδίππου υποστηρίζει ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην επαρχία Λάρνακας η ίδια λογική όπως επικράτησε και στις υπόλοιπες επαρχίες και να ισχύσει το εναλλακτικό σενάριο του ΥΠΕΣ, που προνοεί διατήρηση του Δήμου Αραδίππου κι ένωση του με γειτνιάζουσες κοινότητες, οι οποίες επιθυμούν την συγκεκριμένη συγχώνευση  και μάλιστα έχουν καταθέσει γραπτώς το αίτημά τους στο αρμόδιο υπουργείο.

Ο Ε. Ευαγγελίδης τονίζει στην επιστολή του ότι δεν πρέπει για ακόμα μια φορά οι πολίτες της επαρχίας Λάρνακας να είναι αυτοί που θα αδικηθούν, αντί να επωφεληθούν.

«Τυχόν υιοθέτηση του σεναρίου που προβλέπει ενοποίηση ολόκληρου του αστικού πληθυσμού της επαρχίας σε ένα και μοναδικό δήμο, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, ακόμα και σε σύγκριση με την υφιστάμενη προβληματική κατάσταση, την οποία η μεταρρύθμιση επιδιώκει να αντιμετωπίσει», καταλήγει.

 

 

Send this to a friend