Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ματσάκης: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος να πεθάνεις σε αεροπορικό παρά από εμβόλιο
Ματσάκης: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος να πεθάνεις σε αεροπορικό παρά από εμβόλιο

Ματσάκης: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος να πεθάνεις σε αεροπορικό παρά από εμβόλιο

Την ερχόμενη Τετάρτη, στο εμβολιαστικό κέντρο της κρατικής έκθεσης στη Λευκωσία, θα λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο πρώην αρνητής των εμβολίων και ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, αναφέρθηκε στην αλλαγή στάσης του, απέναντι στα εμβόλια ενώ έστειλε τα δικά του μηνύματα σε όλους αυτούς, που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη της πανδημίας και του κορωνοϊού.

«Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για να αποφασίσει κάποιος αν θα εμβολιαστεί; Είναι η αποτελεσματικότητα και οι παρενέργειες… Είναι καλύτερα για μένα να βάλεις το εμβόλιο, διότι προστατεύεσαι σε ένα βαθμό.»

Ο κος Ματσάκης εξακολουθεί όπως είπε να έχει τις αμφιβολίες του, για την αποτελεσματικότητα των DNA εμβολίων.

«Ο κίνδυνος να πεθάνεις από MRNA εμβόλιο (Pfizer & Moderna) είναι μικρότερος από το κίνδυνο να σε πατήσει αυτοκίνητο, διασταυρώνοντας το δρόμο έξω από το σπίτι σου. O κίνδυνος να πεθάνεις σε αεροπορικό δυστύχημα είναι μεγαλύτερος από το κίνδυνο να πεθάνεις από παρενέργειες του εμβολίου.»

Εξήγησε πως ο ίδιος, έλεγε προ λίγων μηνών πως δεν είχε πειστεί για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων και είχε δηλώσει πως θα επανεξετάσει τα δεδομένα το Φθινόπωρο, κάτι που έπραξε και τον έκανε τελικά να αλλάξει στάση απέναντι στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

«Έχοντας δει τις παρενέργειες, έχοντας δει την αποτελεσματικότητα, τώρα μπορώ εγώ ο Μάριος ο Ματσάκης, να πάρω την απόφαση μου, γνωρίζοντας πλέον τα δεδομένα και έχοντας υπόψιν μου τη μετάλλαξη δέλτα που άλλαξε όλα τα δεδομένα…Εάν με είχαν κάνει σημαία κάποιοι και δέχονταν αυτά που έλεγα, γιατί τώρα δεν με κάνουν σημαία; Μπορούν και τώρα να με κάνουν και να αποφασίσουν με βάση αυτών που λέω σήμερα. (δεν έχω) κανένα βάρος ευθύνης. Την ευθύνη για τα ιατρικά πράγματα του τόπου την φέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.»

«Κουράστηκα να βλέπω χυδαίες ύβρεις και απειλές»

Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τα σχόλια και τις απειλές που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κος Ματσάκης υπογράμμισε πως από την περασμένη βδομάδα όπου προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, δεν έχει ελέγξει τα μηνύματα στο διαδίκτυο καθώς έχει κουραστεί…

«Έκανα την καταγγελία στην Αστυνομία την περασμένη βδομάδα, εξετάζει το θέμα, από εκεί και πέρα δεν θα ξανασχοληθώ μέχρι να το ερευνήσει η Αστυνομία. Είχα δεχθεί σχόλια και από τις δυο πλευρές. Ξέρετε στην Κύπρο, δεν βρίσκεις…την ίσια του μέσου Κύπριου πολίτη. Όταν δεν του αρέσει κάτι σε βρίζει, όταν του αρέσει σε κάνει ήρωα. Εξαρτάται πως καταλαβαίνει τα πράγματα.»

Τέλος για τους αιφνίδιους θανάτους και τη συσχέτιση τους με τον εμβολιασμό, ο κος Ματσάκης εξήγησε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αριθμός των αιφνίδιων θανάτων που καταγράφηκε φέτος, είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφηκε τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι πληροφορίες που έχω από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Κύπρου, είναι ότι ο αριθμός των αιφνίδιων θανάτων που έχουμε φέτος είναι παρόμοιος με αυτόν που είχαμε πέρσι και πρόπερσι. Οι δε θάνατοι σε νεαρότερες ηλικίες που είναι πιο σπάνιοι ασφαλώς και πάλι οι αριθμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς που είχαμε …η ιατροδικαστική δεν μπορεί να αποδείξει πάντοτε το αίτιο θανάτου..»

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend