Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Διάταγμα πενθήμερης κράτησης εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 59χρονο, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού φυτωρίου παραγωγής κάνναβης και κατάσχεσης 18 φυτών κάνναβης στην επαρχία Λάρνακας. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία έγινε στην παρουσία του 59χρονου, εντοπίστηκαν σε δωμάτια, επαγγελματικά και ειδικά διαρρυθμισμένα φυτώρια παραγωγής κάνναβης και μανιταριών. Για την ίδια υπόθεση, καταζητείται ο 35χρονος ιδιοκτήτης της εν λόγω οικίας.

 

από 42 ολόκληρα χρόνια, το ψαρολίμανο της Λάρνακας, στην περιοχή Μακένζι, μπαίνει σε πορεία ουσιαστικής βελτίωσης κι εξωραϊσμού, προς ανακούφιση των επαγγελματιών ψαράδων που δραστηριοποιούνται εκεί.

Την Παρασκευή, υπεγράφη στο Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων η σύμβαση που αφορά τον διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών αναφορικά με την μελέτη βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου.

Το αλιευτικό καταφύγιο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κόλπου της Λάρνακας και βόρεια του αεροδρομίου. Κατασκευάστηκε το 1979 και αποτελείται από ένα προσήνεμο κι ένα μικρότερο υπήνεμο κυματοθραύστη και σε αυτό σταθμεύουν περίπου 150 αλιευτικά και άλλα σκάφη.

Στα δυτικά του καταφυγίου λειτουργεί η οργανωμένη παραλία της Καστέλας, ενώ στ’ ανατολικά κατασκευάστηκε ο παραλιακός πεζόδρομος της οδού Πιαλέ Πασά.

Η μελέτη έχει ως κύριο στόχο να καθοριστούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου, ώστε να εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τα αλιευτικά σκάφη που το χρησιμοποιούν και γενικότερα να παρέχει τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας. Θυμίζουμε, ότι κάθε χειμώνα μαζεύονται φύκια στην είσοδο του λιμανιού, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζονται τα σκάφη κατά την έξοδο και είσοδό τους στο καταφύγιο. Ως εκ τούτου, η εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου είναι επιτακτική ανάγκη.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσα 2014 – 2020.

Η ημερομηνία έναρξης της εκτέλεσης του αντικειμένου της σύμβασης τίθεται σε ισχύ από την στιγμή της υπογραφής, με διάρκεια εκτέλεσης 18 μήνες και κόστος 85.500 ευρώ.

 

 

Send this to a friend