Home ΛΑΡΝΑΚΑ Από την δημοσιογραφική διάσκεψη της ΕΤΑΠ όπου έγινε ανασκόπηση της τουριστικής κίνησης Λάρνακας
Από την δημοσιογραφική διάσκεψη της ΕΤΑΠ όπου έγινε ανασκόπηση της τουριστικής κίνησης Λάρνακας

Από την δημοσιογραφική διάσκεψη της ΕΤΑΠ όπου έγινε ανασκόπηση της τουριστικής κίνησης Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έντονο είναι το ενδιαφέρον επενδυτών για δημιουργία μικρών ξενοδοχείων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας.

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη της τοπικής εταιρείας τουρισμού (ΕΤΑΠ), κατά την οποία έγινε ανασκόπηση της τουριστικής κίνησης στη Λάρνακα και των αναπτυξιακών έργων που προγραμματίζονται, αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Λάρνακας έχει εγκρίνει ή εξετάσει αιτήσεις για 25 νέες μονάδες που αφορούν αστικά ξενοδοχεία ή μετατροπή διατηρητέων οικοδομών σε ξενοδοχεία τύπου boutique hotels.

Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι η λειτουργία πολλών ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης θ’ αποτελέσει σοβαρό αντιστάθμισμα για αύξηση της κίνησης στο αστικό εμπορικό κέντρο μετά το άνοιγμα του Metropolis Mall.

Όσον αφορά τις αναπτύξεις που προγραμματίζονται στις τουριστικές περιοχές Ορόκλινης και Πύλας, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Ντίνος Λευκαρίτης είπε ότι το υπερπολυτελές Radisson Larnaca Beach Resort, δυναμικότητας 404 κλινών, που ανεγείρεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, θ’ ανοίξει τις πύλες του την τουριστική σεζόν του 2022.

Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου αναμένεται να λειτουργήσει και το πολυτελές ξενοδοχείο Solaar Boutique Hotel στην παραλία της Ορόκλινης, δυναμικότητας 114 κλινών και τριών επαύλεων.

Στην Πύλα, στο χώρο όπου βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Μπο Ριβάζ προγραμματίζεται νέο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, ενώ σε παρακείμενο τεμάχιο η ίδια εταιρεία προγραμματίζει και ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων.

Παράλληλα, στην Πύλα αναμένεται η έκδοση άδειας οικοδομής για ανέγερση νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας ανατολικά του ξενοδοχείου Golden Bay από ντόπιους και ξένους επενδυτές.

Όσον αφορά την κατάσταση του τουρισμού στη Λάρνακα, αναφέρθηκε ότι το 2021 ήταν μια μέτρια τουριστική χρονιά, παρόλο που ήταν καλύτερη από το 2020.

Στην ενίσχυση των κρατήσεων της Λάρνακας έχουν συμβάλει φέτος και οι διάφορες ευρωπαικές και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν ή που προγραμματίζονται μέχρι και τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπως είναι ο μαραθώνιος, οι αγώνες σκοποβολής, τοξοβολίας και αντισφαίρισης. Τη δεδομένη στιγμή οι πληρότητες των πλείστων ξενοδοχείων της πόλης είναι απλά υποφερτές, ενώ οι περισσότερες μονάδες προγραμματίζουν να μείνουν ανοικτές μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η «νέα» παραλία

————————-

Ο Ντίνος Λευκαρίτης αποκάλυψε ότι για τα ανατολικά παράλια της Λάρνακας υπάρχει, επίσης, ζωηρό ενδιαφέρον από επενδυτές, όταν με το καλό η ακτογραμμή θα καθαρίσει παντελώς από τις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων και υγραερίου. Ανέφερε ότι η εταιρεία Πετρολίνα αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει τις κατεδαφίσεις των πετρελαιοδεξαμενών της Exxon Mobil, ενώ το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2022 πρόκειται να τερματιστεί και η λειτουργία των υφιστάμενων εγκαταστάσεων υγραερίου, οπόταν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, δεν θα υπάρχει καμία μεταλλική κατασκευή πάνω στην παραλία. «Τέλη του 2022 ή αρχές του 2023 η περιοχή θα είναι καθαρή από οποιαδήποτε μόλυνση», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή, η ποιότητα της θάλασσας είναι επιπέδου Γαλάζιας Σημαίας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε ότι ήδη ξεκίνησαν οι διεργασίες για ωρίμανση του έργου που αφορά την επιχωμάτωση της συγκεκριμένης ακτογραμμής, συνολικού μήκους περίπου δυόμισι χιλιομέτρων.

Όπως ανέφερε, παρατηρείται μεγάλη διάβρωση από τη θάλασσα, γι’ αυτό θα πρέπει η αμμώδης παραλία να πάει περίπου 100 μέτρα μέσα στη θάλασσα, ώστε να μετατραπεί μια καινούργια δημόσια παραλία.

Send this to a friend