Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άφησε την τελευταία του πνοή στο ΤΑΕΠ γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι…στο νοσοκομείο
Άφησε την τελευταία του πνοή στο ΤΑΕΠ γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι…στο νοσοκομείο

Άφησε την τελευταία του πνοή στο ΤΑΕΠ γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι…στο νοσοκομείο

SOS εκπέμπουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, τα οποία – όπως παραδέχονται νοσηλευτές και γιατροί – αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων.

Η όλη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες αφορά τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), με την κοινωνία να είναι συγκλονισμένη από τα όσα διαδραματίζονται στους θαλάμους των τμημάτων αυτών.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα και αναφερθείς στα όσα λέχθηκαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Επιτροπή Υγείας, ο νοσηλευτής Σάββας Ιακώβου που εργάζεται στο ΤΑΕΠ εδώ και 15 χρόνια, τόνισε πως τα περιστατικά που λέχθηκαν κατά τη διάρκεια της επιτροπής – για ασθενείς που περιμένουν 49 ώρες – είναι καθημερινά και όχι μεμονωμένα.

” Το τμήμα δεν είναι τόσο λειτουργικό όταν ο ασθενής περιμένει τόσες ώρες, τα προβλήματα είναι πολλά, δεν ξέρω αν ο ΟΚΥπΥ έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασής και αν θα πάρει μέτρα για να λύσει τα προβλήματα. Οι νοσηλευτές στο τμήμα, έχουν καταγράψει τα προβλήματα, έχουν στείλει επιστολή στον ΟΚΥπΥ, έκανα και μια ομάδα πρωτοβουλίας όπου αναφέρομαστε σε διάφορα σημεία που χρήζουν βελτίωσης”.

Ο κος Σάββας Ιακώβου αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε έναν ασθενή που κατέληξε στο ΤΑΕΠ, χωρίς να προλάβει να νοσηλευτεί σε θάλαμο του νοσοκομείου…

“Είχαμε τρεις ασθενείς διασωληνωμένους, στην μονάδα μας έχουμε τρεις αναπνευστήρες και ήταν καταλυμένοι και οι τρεις και δεν υπήρχε κρεβάτι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Έπρεπε ο νοσηλευτής να είναι εκεί συνέχεια, να ελέγχει τους ασθενείς…και από ότι φαίνεται… ένας ασθενής κατέληξε στο τμήμα, δεν ξανασυνέβη να μείνει τόσες πολλές ώρες στο τμήμα και να καταλήξει διασωληνωμένος.”

Πηγή:alphanews

Send this to a friend