Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Δαρείος για Καραγιώργη: «Δεν ήταν ποτέ ευχαριστήμενος αν δεν ξεχώριζε, αντίπαλος του ο εαυτός του»
Δαρείος για Καραγιώργη: «Δεν ήταν ποτέ ευχαριστήμενος αν δεν ξεχώριζε, αντίπαλος του ο εαυτός του»

Δαρείος για Καραγιώργη: «Δεν ήταν ποτέ ευχαριστήμενος αν δεν ξεχώριζε, αντίπαλος του ο εαυτός του»

Με αφορμή την μεταγραφή του Παναγιώτη Καραγιώργη στην Ρόμα από την ΑΕΚ, το LarnakaOnline Sports επικοινώνησε με τον πλέον πρώην προπονητή του στην ΑΕΚ εδώ και δύο χρόνια, τον Ανδρέα Δαρείο.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε για τον Παναγιώτη:

Αρχικά πείτε μας λίγα λόγια για αυτό το επίτευγμα που κατάφερε ο Παναγιώτης.

«Είναι πραγματικά ένα επίτευγμα για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή να πηγαίνει στο εξωτερικό. Αυτό κατάφερε ο Παναγιώτης μετά από σκληρή δουλειά και επιμονή. Έτσι είδε τους κόπους του να ανταμείβονται σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ρόμα. Σίγουρα θα πάρει περισσότερα εχέγγυα για να ολοκληρωθεί ως ποδοσφαιριστής».

Εσείς ήσασταν προπονητής του εδώ και δύο χρόνια, η πορεία του σε αυτό το καιρό έδειχνε ότι κάποια μέρα θα πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό;

«Ο Παναγιώτης είναι ένα ιδιαίτερο παιδί. Τον χαρακτήριζε πάντα η σκληρή δουλειά και η επιμονή. Πάντα έβαζε ψηλούς στόχους και πάντα δούλευε περισσότερο από το κανονικό. Ήταν κάποια χαρακτηριστικά που μου έκανε εντύπωση και ήταν και για μένα ώθηση σαν προπονητής του να του δώσω περισσότερα πράγματα για να τον βοηθήσω να φτάσει ψηλά».

Εκτός από την επιμονή και την σκληρή δουλειά τι ήταν αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο;

«Είχε πάντα το πείσμα και την θέληση, δεν του αρκούσε ποτέ στο ταλέντο του είτε στην τεχνική του, είτε στο τρόπο που αντιμετώπιζε το κάθε παιχνίδι. Κάθε ματς για αυτόν ήταν ξεχωριστό, είχε αντίπαλο του τον ίδιο του τον εαυτό και πάντα αν δεν ξεχώριζε δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένος, είχε το στοιχείο του νικητή μέσα του».

Πως ήταν έξω από το γήπεδο ο Παναγιώτης με τους συμπαίκτες του και γενικά με την ομάδα;

«Ο Παναγιώτης έξω από το γήπεδο ήταν πολύ σοβαρός, πολύ χαμηλό τόνων. Δεν ήθελε να προβάλει τον εαυτό του και ούτε να δείχνει προς τα έξω ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Κάτι που μέσα στο γήπεδο το έβγαζε και με το παραπάνω και ήθελε να δείχνει ότι είναι αυτός μέσα στο γήπεδο και κανείς άλλος, πάντα με την καλή την έννοια, ο καθρέφτης γι’ αυτόν ήταν το γήπεδο. Από εκεί και πέρα πρόσεχε την διατροφή του, είχε τους διατροφολόγους του, δούλευε έξτρα από την προπόνηση, πρόσεχε τον ύπνο του και είχε όλα τα στοιχεία του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, επίσης από ότι ξέρω ήταν και πολύ καλός μαθητής».

Ο Παναγιώτης πήγε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ;

«Είχε την ευκαιρία να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ και άφησε και εκεί αρκετά καλές εντυπώσεις. Δυστυχώς την περσινή σεζόν και με τις αλλαγές που έγιναν με τους προπονητές, υπήρχαν κάποια σκαμπανεβάσματα και ο Παναγιώτης είχε την άτυχη στιγμή να πάθει κάποιον τραυματισμό, που του στέρησε να συνεχίσει να προπονείται με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Την φετινή σεζόν δεν ήταν με την πρώτη ομάδα, καθώς είχε σοβαρό τραυματισμό και μετέβηκε στο εξωτερικό για εγχείρηση, οπόταν όταν ήρθε στην Κύπρο ενσωματώθηκε με την Κ19 μέχρι να φύγει για την Ρόμα».

Πιστεύετε ότι στην Ιταλία θα βγάλει κάτι το ξεχωριστό και να κάνει το μεγάλο βήμα να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα της Ρόμα;

«Από την στιγμή που είχε μεταβεί πριν κάποιες εβδομάδες για δοκιμαστικά και επιλέχθηκε, θεωρώ σίγουρα ότι οι υπεύθυνοι εκεί κάτι είδαν και πήραν αυτή την απόφαση. Οπόταν θεωρώ ότι με τον πλήρη επαγγελματικό τρόπο που λειτουργεί αυτή η ομάδα σίγουρα θα του προσφέρει τα πάντα για τον πάρει σε σημείο που να μπορεί να παίξει με την πρώτη ομάδα».

Το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον Παναγιώτη

«Με τον Παναγιώτη είχαμε μία ιδιαίτερη σχέση και επικοινωνία. Το μήνυμα που το έχω στείλει ήδη είναι να παραμείνει ταπεινός, να δουλεύει σκληρά όπως δουλεύει. Σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο σκληρά γιατί θα είναι και μόνος του. Σίγουρα είμαστε δίπλα του για ότι χρειαστεί. Από εκεί και πέρα να μείνει ταπεινός, να μην σταματήσει να δουλεύει για το όνειρο του, όπως το κάνει με ζήλο και πείσμα».

Κόουτς να σε ευχαριστήσω για αυτήν την συζήτηση ότι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

«Ευχαριστώ πολύ, εύχομαι τα καλύτερα στο LarnakaSports και ευχαριστούμε που είστε κοντά σε όλα αυτά τα νεαρά παιδιά και τα στηρίζεται με τον δικό σας τρόπο».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend