Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μη παραδοχή στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης κατά γυναίκας και μάλιστα ανήλικης, απάντησε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το αδίκημα διαπράχθηκε το Νοέμβριο του 1981. Το Δικαστήριο όρισε την 17η Ιανουαρίου 2022 ως ημερομηνία για συνέχιση της υπόθεσης. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα είναι ελεύθερος με όρους.

Η υπεράσπιση του τέως Κιτίου, μέσω του συνηγόρου του, επεφύλαξε το δικαίωμά της, όπως κατά την επόμενη δικάσιμο να εγείρει θέμα κατάργησης της δικαστικής διαδικασίας λόγω του υπέρμετρα, όπως αναφέρθηκε, μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει περάσει από την ημερομηνία διάπραξης του αδικήματος, για το οποίο κατηγορείται.
Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι στις 22 Οκτωβρίου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας θα εκδώσει την τελική του απόφαση, κατά πόσο είναι ένοχος ή αθώος στην κατηγορία του βιασμού, για την οποία επίσης κατηγορείται.

Ο τέως Κιτίου είχε αρνηθεί ενοχή και σ’ αυτή την κατηγορία και η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας της παραπονούμενης. Στη δίκη κατέθεσαν συνολικά εφτά μάρτυρες κατηγορίας και τρεις μάρτυρες υπεράσπισης. Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

 

Εξάλλου η αστυνομία στη Λάρνακα διερευνά υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε χθες βράδυ. Σύμφωνα με την αστυνομία άγνωστος άντρας διέρρηξε οικία 85χρονης στην επαρχία Λάρνακας και αφού πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, της ζήτησε χρήματα. Η 85χρονη του έδωσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Ο ύποπτος έκλεψε επίσης το κινητό της τηλέφωνο, αξίας 250 ευρώ περίπου, μαζί με τη θήκη του, όπου μέσα υπήρχε το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ.

 

Και τέλος για το Σαββατοκυρίακο έχουμε δυο θεατρικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα αύριο  Σάββατο στις 3:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γιώργος Λυκούργος το Θέατρο Βεστιάριο – Παιδική Σκηνή παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ρουμπελστίλτσκιν, το τρελό ξωτικό». Διασκευή / σενάριο / σκηνοθεσία: Γιάννης Σπανός.

 

Και τέλος Την Κυριακή και ώρα 5:00 το απόγευμα επίσης στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας το Θέατρο Τσέπης – Παιδική Σκηνή παρουσιάζει το έργο «Ο Τρίγωνοψαρούλης».

Κείμενο: Βαγγέλης Ηλιόπουλος και σκηνοθεσία Μάριος Θεοχάρους.

Send this to a friend