Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος: Μη παραδοχή και στην άσεμνη επίθεση
Τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος: Μη παραδοχή και στην άσεμνη επίθεση

Τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος: Μη παραδοχή και στην άσεμνη επίθεση

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ούτε την κατηγορία της άσεμνης επίθεσης παραδέχθηκε ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος. Ο πρώην ανώτερος κληρικός βρέθηκε σήμερα (23/9) στο εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον του απαγγέλθηκε κατηγορία, σύμφωνα με την οποία πριν από… 40 χρόνια, τον Νοέμβριο του 1981, επιτέθηκε άσεμνα σε ανήλικο (τότε) κορίτσι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το αδίκημα διαπράχθηκε στο χώρο εργασίας του κατηγορουμένου, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου απάντησε μη παραδοχή στην κατηγορία και το δικαστήριο όρισε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 17 Ιανουαρίου 2022. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα είναι ελεύθερος με όρους.

Η υπεράσπιση του τέως Κιτίου, μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Πική, επεφύλαξε το δικαίωμά της, όπως κατά την επόμενη δικάσιμο να εγείρει θέμα κατάργησης της δικαστικής διαδικασίας λόγω του υπέρμετρα, όπως αναφέρθηκε, μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει περάσει από την ημερομηνία διάπραξης του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται ο 83χρονος πρώην ανώτερος ιεράρχης.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου κατηγορείται ότι επιχείρησε να φιλήσει την 16χρονη στο στόμα…

 

Απόφαση για βιασμό
——————————

Υπενθυμίζουμε, ότι στις 22 Οκτωβρίου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας θα εκδώσει την τελική του απόφαση, κατά πόσο ο τέως Κιτίου είναι ένοχος ή αθώος στην κατηγορία του βιασμού, για την οποία επίσης κατηγορείται.

Ο τέως Κιτίου είχε αρνηθεί ενοχή και σ’ αυτή την κατηγορία και η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας της παραπονούμενης, η οποία κατήγγειλε τον 83χρονο πρώην ανώτερο κληρικό ότι πριν από δέκα χρόνια, τον Απρίλιο του 2021, την βίασε στο χώρο εργασίας του, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Στη δίκη κατέθεσαν συνολικά εφτά μάρτυρες κατηγορίας και τρεις μάρτυρες υπεράσπισης. Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Send this to a friend