Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα
Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει και φέτος στην 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, η οποία θα πραγματοποιηθεί  στην Κύπρο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ως Συντονιστικό Φορέα, από τις 23 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Αθηένου θα είναι και φέτος για την περίοδο αυτή ένα «ενεργό αθλητικό χωριό», «#BeActive Sport Village», αφού έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν 21 αθλητικές δραστηριότητες, διπλάσιες από το 2020, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους (ΑΓΟ), τοπικούς αθλητικούς φορείς, ειδικό διατροφολόγο, ψυχολόγο, ομιλητή για το αγροτικό ποδόσφαιρο, σχολή χορού και άλλους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για ολόκληρη την εβδομάδα όλα τα προγράμματα του ΑΓΟ  θα είναι ανοικτά για όλους, μικρούς και μεγάλους, με δυνατότητα δοκιμής και συμμετοχής, χωρίς καμία υποχρέωση. Αναμένεται ενδιαφέρον για συμμετοχή τόσο από παιδιά δημοτικής και γυμνασιακής ηλικίας, όσο και από ενήλικες, αλλά και από άτομα τρίτης ηλικίας.

Ποδηλασία, λαμπαδηδρομία, πεζοπορία και αγώνας ανώμαλου δρόμου, πιλάτες, χοροί, αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πιγκ-πογκ), καλαθόσφαιρα 3X3 και διαδικτυακές διαλέξεις, είναι μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα με λεπτομέρειες για όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Η Αθηένου δηλώνει και φέτος ενεργή συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, με στόχο να ενισχυθεί το μήνυμα της ενεργοποίησης των δημοτών για ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά τους, για μια πιο υγιή και  καλή ζωή.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί τον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού, ο οποίος είναι ο Εθνικός Συντονιστής της 7ης  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, και καλεί το κοινό για συμμετοχή. Διευκρινίζεται ότι θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού και θα υπάρχει πλήρης συμμόρφωση, σύμφωνα με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι από τα οφέλη της συμμετοχής μας στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό και ας κάνουμε βίωμά μας το σύνθημα «Να είμαστε ενεργοί – #BeActive».

Send this to a friend