Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εγκαινιάζεται το Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων
Εγκαινιάζεται το Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων

Εγκαινιάζεται το Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον, από Κύπρο και εξωτερικό, για την διοργάνωση συνεδρίων στο Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου (18.00) από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Ήδη, όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, τον περασμένο μήνα έγιναν δύο συνέδρια στο συνεδριακό κέντρο του ορεινού θερέτρου, με εξαιρετικά αποτελέσματα και πολύ καλές κριτικές. «Τα μηνύματα που λαμβάνουμε συνεχώς είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση συνεδρίων (κυρίως ιατρικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος) στο προσεχώς μέλλον, τόσο από την Κύπρο, όσο και από χώρες του εξωτερικού.

Το συνεδριακό μας κέντρο διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις κι εκτιμώ ότι είναι, ίσως, το πιο σύγχρονο συνεδριακό κέντρο σε ολόκληρη την Κύπρο», σημείωσε ο κ.Σοφοκλέους, προσθέτοντας ότι το επόμενο συνέδριο στα Λεύκαρα είναι προγραμματισμένο στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος του ορεινού θερέτρου χαρακτήρισε το Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων ως το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας, λέγοντας πως είναι έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, θα δημιουργήσει μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας και θ’ αυξήσει και την τουριστική κίνηση στα Λεύκαρα, υπενθυμίζοντας ότι στην περιοχή ήδη λειτουργούν αξιόλογες αγροτουριστικές μονάδες.

Επιπρόσθετα, περί τα τέλη του τρέχοντος έτους ή αρχές του 2022 αναμένεται να επαναλειτουργήσει (με πρωτοβουλία ξένου επενδυτή) και το ξενοδοχείο «Αγορά», στο κέντρο της κωμόπολης, αφού οι εργασίες ανακαίνισής του προχωρούν με κανονικούς ρυθμούς.

Ο Σ. Σοφοκλέους ανέφερε ότι το συνεδριακό κέντρο, η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «Αγορά» και το αθλητικό κέντρο είναι τρία έργα υποδομής, τα οποία θα προσελκύσουν στα Λεύκαρα τουρισμό, ξένο και εγχώριο, για πολυήμερες διακοπές.

Το Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαικό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

 

Send this to a friend