Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Χειρουργείο αφαίρεσης» μήτρας: Κοινό μυστικό οι τσαρλατανισμοί;
«Χειρουργείο αφαίρεσης» μήτρας: Κοινό μυστικό οι τσαρλατανισμοί;

«Χειρουργείο αφαίρεσης» μήτρας: Κοινό μυστικό οι τσαρλατανισμοί;

Υπό έρευνα βρίσκεται η υπόθεση του υποτιθέμενου χειρουργείου σε γυναίκα για αφαίρεση μήτρας. Η 36χρονη γυναικολόγος, η οποία ισχυρίστηκε ότι αφαίρεσε τη μήτρα της γυναίκας τελεί υπό κράτηση και αύριο αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη.

Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες για να τεθεί εκτός ΓεΣΥ, ενώ το ζήτημα της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού η υπάρχουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο να προβεί σε ανάκληση άδειας ενός γιατρού, έστω και αν εναντίον του εκκρεμεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη μια ποινική διαδικασία.

Η υπόθεση της συγκεκριμένης γυναικολόγου δεν είναι η μοναδική στην Κύπρο. Θύματα επιτήδειων γυναικολόγων έπεσαν κι άλλες γυναίκες οι οποίες μπορεί να μην προέβησαν σε επίσημες καταγγελίες, έχουν υποστεί ωστόσο ανεπανόρθωτες ζημιές. Η μη τήρηση αρχείου σε κάποιες περιπτώσεις, από πλευράς γυναικολόγου, ήταν η βασική αιτία για να μην προχωρήσουν επίσημες καταγγελίες ενώ η δράση ορισμένων αποτελεί κοινό μυστικό στους ιατρικούς κύκλους.

Για την παρούσα υπόθεση πάντως δεν αποκλείεται όπως ενημερώνεται το SigmaLive να ανοίξει κύκλος κι άλλων καταγγελιών, μετά την καταγγελία που υποβλήθηκε από την 73χρονη.

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend