Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 40% αύξηση στα έσοδα των παραλιών του Πρωταρά
40% αύξηση στα έσοδα των παραλιών του Πρωταρά

40% αύξηση στα έσοδα των παραλιών του Πρωταρά

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα υπάρχει «ζωή» στις παραλίες του Πρωταρά, σύμφωνα με τα μηνύματα που προέρχονται από τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ο υπεύθυνος των συνολικά 21 οργανωμένων παραλιών του Δήμου Παραλιμνίου Γιώργος Οικονόμου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η φετινή τουριστική περίοδος ήταν αρκετά καλή για τον δήμο, καθότι παρατηρήθηκε αύξηση εσόδων από τις ενοικιάσεις ομπρελών και ξαπλώστρων που έφθασε το 40% σε σύγκριση με το 2020. Ωστόσο, ο κ.Οικονόμου υπενθύμισε ότι το 2020 υπήρχε lockdown λόγω της πανδημίας σχεδόν μέχρι το τέλος Μαῒου.

Ως εκ τούτου, όπως εξήγησε, η αύξηση του 40% στα φετινά έσοδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα τρομακτική. Σαφέστατα, όμως, ήταν καλύτερη χρονιά από την περσινή. Πάντως, ο υπεύθυνος των παραλιών στο Δήμο Παραλιμνίου είπε ότι η φετινή αύξηση είναι στο μείον 40% του συνόλου των εισπράξεων από τις παραλίες του Πρωταρά το 2019 (προ κορωνοιού), που ήταν μια εξαιρετική τουριστική χρονιά.

Ο Γ. Οικονόμου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η Κύπρος επιτέλους βγήκε από την «Πορτοκαλί» κατηγορία και πλέον ξεκίνησε και η άφιξη Βρετανών τουριστών, οι οποίοι έλειψαν τους προηγούμενους καλοκαιρινούς μήνες από τα διάφορα τουριστικά θέρετρα και τις πόλεις του νησιού μας.

«Με την έλευση και των Βρετανών περιηγητών, οι εκτιμήσεις μας είναι ότι οι παραλίες του Πρωταρά θα συνεχίσουν να υποδέχονται λουόμενους τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Παράλληλα, τονωτική ένεση για την περιοχή μας αποτελεί και το Σχέδιο Επιχορηγημένων Διακοπών του Υφυπουργείου Τουρισμού. Το καλοκαίρι είχαμε μαζική ροή Κυπρίων επισκεπτών, κάτι που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί, σε πιο μικρούς αριθμούς βέβαια, κατά τα Σαββατοκύριακα μέχρι τον Οκτώβριο», επισήμανε.

Επιμήκυνση περιόδου

———————————

Παράλληλα, ο υπεύθυνος για τις παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου τόνισε ότι παρά τα προβλήματα που προκάλεσε στην τουριστική βιομηχανία ο κορωνοιός, οι προσπάθειες των τοπικών αρχών για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου συνεχίζονται.

Εξέφρασε, δε, τη λύπη του που ο Νοέμβριος δεν συγκαταλέγεται στους τουριστικούς μήνες για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με δεδομένο ότι διαχρονικά επικρατεί καλοκαιρία και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για διακοπές.

 

Send this to a friend