Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το αργότερο αρχές του 2022, αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές για το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα, στη Λάρνακα, το οποίο προγραμματίζεται στο χώρο της πρώην κατοικίας του Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή,

Όπως μας δήλωσε ο δήμαρχος Α. Βύρας, αυτό το διάστημα το έργο βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης των αναγκαίων αδειών, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Ο κ. Βύρας είπε ότι η πρόταση είναι εντυπωσιακή και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει λίμνη, αναψυκτήριο, πεζόδρομους, δενδροστοιχίες, παιδότοπο, χώρο άθλησης για παιδιά κ.α. Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, στο νέο πάρκο θα δημιουργηθούν δύο κύριες πύλες εισόδου.

Προβλέπεται, επίσης, να δημιουργηθούν δευτερεύουσες πύλες εισόδου για πεζούς πίσω από τις δύο διατηρητέες οικοδομές. Θα δημιουργηθεί, ακόμα, ξέφωτο που θα λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων.

Τα υφιστάμενα δέντρα στο χώρο θα παραμείνουν και θα προστεθούν ενδημικά και ιθαγενή είδη.

Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η ανάπλαση να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.

Το έργο εντάσσεται στον νέο κύκλο ωρίμανσης προτάσεων για άντληση κονδυλίων από την Ε.Ε. στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

Υπεγράφησαν πρόσφατα στα γραφεία του Δήμου Αθηένου η σύμβαση για την αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς και την μετατροπή της σε πολιτιστικό πολυλειτουργικό κέντρο.

Την σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς και ο εκπρόσωπος του επιτυχόντα προσφοροδότη Στέλιος Μυλωνάς.

Το κόστος ανέρχεται σχεδόν στα δύο εκατομμύρια και η διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών θα είναι δύο χρόνια. Πρόκειται για πολεοδομικό έργο και ο Δήμος Αθηένου θα καταβάλει το 20% της συνολικής δαπάνης. Οι προσπάθειες για αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς χρονολογούνται πριν από 20 χρόνια.

Εκτιμάται ότι η υπογραφή  και η προώθηση του έργου θα ανακουφίσει τους δημότες της Αθηένου, ενώ θα βοηθήσει τον τοπικό πολιτιστικό όμιλο στις χορωδιακές, θεατρικές και χορευτικές του δραστηριότητες. Στο ίδιο κέντρο θα στεγασθεί και η δημοτική βιβλιοθήκη, ενώ θα υπάρχει καφετέρια για εξυπηρέτηση του κοινού.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσωπική παρέμβασή του στην έγκριση του έργου, καθώς και σ’ όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση των διεργασιών και στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

 

Send this to a friend