Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ “Δεν τους υποχρεώνουμε να σέρνονται σαν ζώα για να πάρουν το φαγητό τους”
“Δεν τους υποχρεώνουμε να σέρνονται σαν ζώα για να πάρουν το φαγητό τους”

“Δεν τους υποχρεώνουμε να σέρνονται σαν ζώα για να πάρουν το φαγητό τους”

“Δώστε μας θάρρος γιατί είμαστε κι εμείς άνθρωποι, που αφήσαμε πίσω τις οικογένειες μας για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας”, είναι το μήνυμα που στέλνει το προσωπικό των θαλάμων COVID που δίνουν μάχη εδώ και δυο σχεδόν χρόνια κατά της πανδημίας απαντώντας στις καταγγελίες που όπως λένε “ισοπεδώνουν το έργο τους”.

Σε γραπτή του δήλωση ο Eκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Πάμπος Χαριλάου αναφορικά με τις καταγγελίες ασθενών και συγγενών τους για συμπεριφορές από επαγγελματίες υγείας, παραθέτει τα πιο κάτω, που όπως σημειώνει, εκφράζει τους επαγγελματίες υγείας.

“Δεν είμαστε οι τέλειοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δώσαμε μεγάλες μάχες και σώσαμε πολλές ζωές.  Παρ΄όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίσαμε , παραμερίσαμε κάθε φόβο και με επαγγελματισμό αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς μας ανθρώπινα, σεβόμενοι πάντα την αξιοπρέπεια τους.

Σε καμία περίπτωση δεν μας αντιπροσωπευει ότι τους συμπεριφερομαστε απάνθρωπα και τους υποχρεωνουμε να σέρνονται σαν ζώα για να πάρουν το φαγητό τους. Οι ασθενείς είναι οι άνθρωποι μας, οι πατεράδες, οι μανάδες και οι παππούδες μας και δεν το ξεχνούμε αυτό.

Μετά από τόσες θυσίες, δεν μας αξίζουν τέτοιες αναφορές. Πολλοί από εμάς νόσησαν στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας και στο εξωτερικό κάποιοι από εμας έχασαν τη ζωή τους. Ας παλέψουμε μαζί για το καλύτερο και μην μας αποτελειωνετε.

Δώστε μας θάρρος γιατί είμαστε κι εμείς άνθρωποι, που αφήσαμε πίσω τις οικογένειες μας για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας”.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend