Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παιδιά δημοτικού μένουν ανεπιτήρητα το πρωί-«Σχολεία έχουν κλειστά τα κάγκελα»
Παιδιά δημοτικού μένουν ανεπιτήρητα το πρωί-«Σχολεία έχουν κλειστά τα κάγκελα»

Παιδιά δημοτικού μένουν ανεπιτήρητα το πρωί-«Σχολεία έχουν κλειστά τα κάγκελα»

 

Παιδιά του Δημοτικού μένουν ανεπιτήρητα από τις 7:00 μέχρι τις 7:30, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε γονείς και δασκάλους.

 

Για το όλο ζήτημα μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή, ο οποίος ανέφερε ότι για το πρόβλημα δεν ευθύνονται οι σύνδεσμοί γονέων.

Πρόσθεσε ότι ως οργανωμένοι γονείς προσπάθησαν να συμβάλουν με ομάδες επιτήρησης για να υπάρχει ασφάλεια εντός των σχολικών χώρων. Πρόσθεσε ότι οι μεγάλη μερίδα των γονέων δεν έχει τη δυνατότητα να παίρνουν τα παιδιά τους μετά τις 7:30 στο σχολείο.

Ο κ. Χριστοφή εξήγησε ότι δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι από τους Συνδέσμους Γονέων, αλλά ούτε υπάρχουν άτομα που επιθυμούν να εργαστούν για μισή ώρα.

Συμπλήρωσε ότι πρέπει να συμβάλει οικονομικά το Υπουργείο Παιδείας προς τους Συνδέσμους Γονέων. «Τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρξαν εκδηλώσεις που έφερναν χρήμα στους συνδέσμους».

Επεσήμανε ότι κάποιοι πρέπει να επιβαρυνθούν το κόστος για να υπάρξει λύση στο θέμα. Όσον αφορά την πρόταση για επίβλεψη από τους δασκάλους, ανέφερε ότι είναι εργασιακό θέμα των εκπαιδευτικών. «Υπήρξε η πρόταση χωρίς αίσιο αποτέλεσμα».

Τέλος, κατήγγειλε ότι υπάρχουν σχολεία που έχουν κλειστά τα κάγκελα μετά τις 7:00. «Είναι υποχρέωση του προσωπικού του σχολείου να ανοίγουν τα κάγκελα στις 7:00 για να εισέρχονται εντός του σχολείου οι μαθητές».

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend